پنج خانه قدیمی در تهران که مناسب عکاسی هستند
عکاسان حرفهای و مبتدی همواره به دنبال لوکیشنهای جدید و جذاب برای عکاسی میگردند. گذشته از این موضوع گاهی عکاسان میخواهند سوژهها و عکاسی از افراد را در لوکیشنهای زیبا و منحصر به فرد انجام دهند. گاهی عکاسی در یک خانه قدیمی زیبایی و اصالتی را به عکس انتقال میدهد که عکاسی در فضای باز و کوه و دشت و جنگل این زیبایی و جذابیت را القا نخواهد کرد. طراحی و معماری خانههای قدیمی به صورتی است که رنگ و دیزاین جذابی داشته و میتواند سبب جذابیت هرچه بیشتر عکاسی در چنین لوکیشنهایی شود. از این رو تصمیم گرفتیم امروز ۵ خانه قدیمی تهران که مناسب عکاسی است را خدمتتان معرفی کنیم. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم که جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این لوکیشنهای جذاب تا پایان این مطلب با ما همراه شوید.
- خانه موتمن الاطبا
در دوران ناصرالدین شاه قاجار پزشک مخصوص ناصرالدین شاه کسی نبود جز میرزا زین العابدین خان دمبلی ضرابی که از قدیمالایام به این دکتر لقب موتمن الاطبا را دادهاند. این خانه یکی از ۵ خانه زیبا و جذاب در تهران است که با طراحی و معماری قدیمی و تاریخی خود به بهترین لوکیشن برای عکاسی تبدیل شده است. با ورود به این خانه اولین چیزی که نظرتان را جلب میکند دقیقاً حوضی است که در میان حیات وجود دارد. این حوض گرد بوده و شور و نشاط زیادی را القا میکند عکاسی در کنار این حوض میتواند بسیار جذاب و هیجان انگیز باشد.
در گذشته خانههای چندین طبقه باب نبود، اما این خانه از خانههای چند طبقه قدیمی محسوب میشود که معماری آن فوق العاده بوده و طراحی داخلی آن به صورت اتاقهای کوچک و بزرگ برای زندگی در آن زمان بوده است. ورود به این خانه قبل از هر چیز پنجرهها و ستونهای بلندی که برای ساخت آن به کار رفتهاند را نمایش میدهد. در واقع استفاده از رنگ آبی فیروزهای باعث اصالت بیشتر این خانه شده است که آن را جزو اصلیترین خانههای ایرانی قرار داده است. ثبت ملی این خانه در سال ۱۳۷۹ انجام شده و شما برای ورود به این محل و عکاسی از قسمتهای مختلف آن میتوانید بلیط تهیه کنید.
- خانه سلطان بیگم
از نمونه خانههای تاریخی که بیش از ۲۰۰ سال قدمت داشته و بهترین لوکیشن برای عکاسی محسوب میشود، خانه سلطان بیگم است. سلطان بیگم در واقع یکی از نزدیکان و بستگان ناصرالدین شاه قاجار بوده که در این خانه سکنا گزیده بود و پس از گذشت سالها در نهایت این خانه به خاندان نیرنما به فروش رسید. اما در سال ۱۳۷۶ به مالکیت شهرداری تهران منتقل شد. از آن پس ورود به این خانه و عکاسی از قسمتهای مختلف آن امکانپذیر شده است. در این میان نمیتوان از زیبایی و اصالت این خانه غافل شد. متراژ خانه سلطان بیگم حدود ۸۰۰ متر است که متراژ مناسبی برای زندگی در آن زمان محسوب میشده و امروزه به عنوان یکی از خانههای تاریخی بزرگ و زیبا شناخته میشود.
در خانه سلطان بیگم دو قسمت فوق العاده جذاب و قدیمی وجود دارد که افراد با ورود به آن بیشتر در این قسمتها عکاسی میکنند. یکی از آنها مربوط به اتاق آینه است که تمام سقف و دیوارهای آن با استفاده از آینههای کوچک و بزرگ در کنار یکدیگر پوشیده شده و نمایی جذاب را به وجود آورده که عکاسی از آن تصاویری منحصر به فرد را به وجود میآورد. در کنار آن از کتابخانه نمیتوان غافل شد که قسمتی بزرگ و پر از کتابهای مختلف است که جایگاهی برای کتاب خواندن فراهم کرده و نشان میدهد که در تاریخ کهن ایران کتابخوانی و مطالعه نیز طرفداران بسیار زیادی داشته و اصالت خانههای ایرانی را با خلاقیت هرچه تمامتر به نمایش گذاشته است. پس پیشنهاد میکنیم عکاسی در خانه بیگم سلطان را از دست ندهید. این موضوع را نیز باید بدانید که برخی افراد از خانه بیگم سلطان با نام خانه شجاعیها یا موزه بازار یاد میکنند.
- عمارت مسعودیه
در میان خانههای قدیمی که در تهران از بهترین لوکیشنهای عکاسی محسوب میشوند عمارت مسعودیه را هرگز فراموش نکنید. این عمارت در سال ۱۲۵۰ به دستور مسعود میرزا فرزند بزرگ ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد و امروزه آن را به عنوان عمارت مسعودیه میشناسند. عمارت مسعودیه آنقدر بزرگ است که بیش از ۱۰ ساختمان در آن ساخته شده هر یک از این ساختمانها جایگاه خاص و مشخصی بوده که در آن زمان مورد استفاده قرار گرفته و در آن از لوازم و وسایل مختلفی تعبیه شده که عکاسی در کنار آنها میتواند بسیار جذاب و دلانگیز باشد.
در سال ۱۳۷۷ عمارت مسعودی به عنوان اولین کتابخانه ملی و اولین موزه ملی ایران شناخته شده به همین دلیل روزانه افراد زیادی برای مشاهده و بازدید از آن مراجعه میکنند. معماری و طراحی هر یک از ساختمانهای این عمارت به قدری زیبا و خلاقانه است که تاریخ و اصالت ایران را با قدرت فراوان به نمایش میگذارد؛ از اینرو شما نیز با عکاسی در این محل میتوانید هر یک از این زیباییها را ثبت کرده و با نگاه کردن به آنها لذت ببرید.
- خانه تاریخی سیمین و جلال
همانطور که میدانید زوج ادبی ایران سیمین دانشور و جلال آل احمد هستند که در سالهای گذشته با هم ازدواج کردند و خانه تاریخی سیمین و جلال حاصل عشق آنها است که ساخت آن را سیمین و جلال با دسترنج خود و با خلاقیت و هنرنمایی کامل انجام دادهاند. در سال ۱۳۸۶ این خانه به فهرست آثار ملی پیوست و در سال ۱۳۹۷ شهرداری تهران آن را به عنوان موزه در اختیار مردم قرار داد تا افراد با مراجعه به این خانه از آن دیدن کنند و از زیباییهای آن زمان لذت ببرند.
خوشبختانه عکاسی از این لوکیشن کاملاً آزاد بوده و بهترین و جذابترین سوژهها را در اختیار شما قرار میدهد. پس اگر شما هم میخواهید با ورود به این خانه عشق را احساس کنید و عکسهایی پر از مهر و عشق بگیرید که با دیدن آنها لذتی صدچندان نصیبتان شود هم اکنون اقدام کنید.
- خانه حسین خداداد
یکی از خانههای زیبا و جذاب تاریخی که مربوط به دوره قاجار میشود خانه حسین خداداد است. در واقع حسین خداداد این خانه را در ۱۳۴۲ خریداری کرده و مشغول به بازسازی آن شده است. البته امروزه این خانه را به عنوان موزه زمان هم میشناسند؛ چرا که این خانه به عنوان موزه ساعت در ایران به ثبت رسیده و در آن انواع ساعتهای ایرانی و خارجی وجود دارد. به همین دلیل شما میتوانید در این مکان عکسهای جذاب و منحصر به فردی بگیرید.
نتیجهگیری
با توجه به اطلاعاتی که در اختیارتان قرار گرفت اکنون دیگر ۵ خانه قدیمی تهران که برای عکاسی مناسب هستند را میشناسید جهت عکاسی بهتر در این لوکیشن میتوانید در دورههای آموزشی بهاره صالح نیا شرکت کنید.
یکی از موفق ترین و محبوب ترین چهره های اینستاگرام و صاحب بزرگترین صفحه آموزش عکاسی با بیش از سه میلیون فالوور در اینستاگرام.