مشکلات فوکوس کشی
مقدمه
در دنیای تصویربرداری موارد مهمی وجود دارند که باید به آنها توجه زیادی داشته باشید تا بتوانید عکاسی و فیلمبرداری را به نحو احسن انجام دهید. توجه به مشکلات فوکوس کشی نیز شما را یاری میکند تا بتوانید این کار را به درستی انجام دهید. با بررسی این مشکلات است که میتوانید عکاسی را بر اساس فوکوس کشی منظم و اصولی انجام دهید. در این صفحه در نظر داریم که این مشکلات را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم تا شما را یاری رسانیم که به طور بهینهای بتوانید به رفع این مشکلات اقدام کنید.
منظور از فوکوس چیست؟
به طور کلی فوکوس به معنای تمرکز کردن بر روی یک چیز یا یک شیء و مرکزیت است. زمانی که در عرصه عکاسی کار میکنید باید بدانید فوکوس به معنای رسیدن به وضوح و شفافیت کامل در تصاویر است. به تنظیم فاصله کانونی عدسی لنز در دوربین با توجه به فاصله جسم تا دوربین در جهت تصویر برداری و عکس برداری با وضوح کامل فوکوس گفته میشود. اصولاً سیستم فوکوس در دوربینهای عکسبرداری و فیلمبرداری در دو حالت اتوماتیک و دستی دیده میشود که شما میتوانید به دلخواه خود از این حالتها در عکاسی استفاده کنید. اگر این حالتها را به درستی بررسی نکنید با مشکلات فوکوس کشی مواجه خواهید شد.
مشکلات فوکوس کشی
دلایل عمده و بسیار مهمی باعث به وجود آمدن مشکلات خاصی در فوکوس کشی در عکاسی و در دوربینها میشوند که ما در این صفحه به بررسی مشکلات فوکوس کشی اقدام میکنیم:
کالیبره نشدن لنز
یکی از مشکلات فوکوس نکردن لنز در دوربین شما به کالیبره نبودن لنز بر میگردد و شما برای این که بر نقطه مورد نظر خود به درستی فوکوس شوید لازم است که لنز را کالیبره کنید. البته باید بگوییم که این موضوع بسیار جدی نیست و شما میتوانید این مشکل را در عرض چند دقیقه برطرف کنید. شما میتوانید روند کالیبراسیون لنز دوربین خود را به سرعت انجام دهید.
کثیف بودن سنسورهای فوکوس
توجه داشته باشید که اگر سنسورهای موجود در دوربین شما کثیف باشند باید این سنسورها را تمیز کنید تا روند فوکوس کشی را بتوانید به نحو احسن انجام دهید. در صورتی که این موضوع را به دقت مورد بررسی قرار ندهید با مشکلات فوکوس کشی روبهرو خواهید شد. به همین خاطر باید قبل از تصویربرداری این سنسورهای را به دقت بررسی کنید و آلودگیهای موجود بر روی آنها را به خوبی پاک کنید.
استفاده از حالت فوکوس اشتباه
توجه کنید که در هنگام عکسبرداری از حالتهای فوکوس خودکار دقیق و درست استفاده کنید. اگر حالتهای اشتباه فوکوس را به کار برید ممکن است با مشکلات فوکوس کشی مواجه شوید و در این صورت عکسبرداری به طور اشتباه و بدون شفافیت انجام میشود. زیرا در این صورت فوکوس به صورت اشتباه انجام میشود و هیچ وضوحی را نمیتوانید در عکسهای خود مشاهده کنید.
خاموش بودن طرح اصلی نقطه AF
باید بدانید که اگر نقطههای قرمز و یا زرد رنگ را در عکسهای خود مشاهده میکنید بدون شک مشکلات فوکوس کشی را قبل از تصویربرداری رفع نکردهاید. از این رو باید قسمتهای مختلف در تنظیمات دوربین خود را به طور دقیق بررسی کنید. اگر نقطه AF خاموش باشد این مشکلات به وجود میآیند. به همین خاطر باید به روشن کردن این نقطه در طرح اصلی اقدام کنید تا عکسبرداری خوبی را انجام دهید.
انکسار ناشی از حرارت
باید بدانید که عکسبرداری در روزهای گرم و آفتابی تابستان میتواند برای شما عزیزان مشکلات متعددی را به وجود آورد. همیشه بهترین و خنکترین ساعتهای روز را برای عکسبرداری در نظر بگیرید تا با این روند بتوانید از بروز مشکلات فوکوس کشی جدی خودداری کنید.
کثیف بودن لنز و اتصالات آن
همیشه قبل از عکسبرداری لنز و اتصالات بین لنز و دوربین که به رد و بدل کردن اطلاعات مورد نیاز شما کمک میکنند را از نظر نظافت و پاکیزگی مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که نسبت به این موضوع اطمینان پیدا کردید میتوانید از لنز برای عکسبرداری بدون مشکل و با وضوح زیاد اقدام کنید و از بروز مشکلات فوکوس کشی به طور کامل خودداری کنید.
استفاده از روشهای عکاسی نا مناسب
اگر از روشها و تکنیکهای نامناسب در عکسبرداری استفاده کنید عکسهای شما تار میشوند و وضوح و شفافیت خوبی در آنها به وجود نمیآید. به همین خاطر بهترین کار بررسی این تکنیکها و انتخاب بهترین روش برای عکسبرداری خوب و اصولی است. همیشه از تکنیکهای قوی در عکسبرداری و همینطور در فیلمبرداری استفاده کنید تا با مشکلات جدی در روند فوکوس کشی روبهرو نشوید.
سوژههای سخت و حسگر اشتباه
همیشه به سوژههایی که برای عکسبرداری انتخاب میکنید توجه زیادی داشته باشید. در صورتی که سوژههای نا مناسب را برای این کار در نظر بگیرید در نتیجه حسگرهای اشتباه را نیز بر میگزینید و این موضوع موجب میشود که عکسهای شما تار شوند و شفافیت و کیفیت خوبی نداشته باشند. از این رو برای عکسبرداری اصولی و برای انتخاب بهترین حسگرها در عکاسی لازم است که به سوژههای مورد نظر خود توجه کنید و سوژههای خوبی که نور کافی و مناسب در اطراف آنها موجود است را انتخاب کنید. به این ترتیب میتوانید مشکلات فوکوس کشی را به طور بهینهای رفع کنید.
کنتراست کم
همیشه تعادل کنتراست در صحنههای مورد نظر خود را رعایت کنید. زمانی که کنتراست صحنه را از طریق تنظیمات دوربین خود مورد بررسی قرار میدهید در واقع میتوانید از بروز مشکلات در عکاسی پیشگیری کنید. از این جهت باید کنتراست قوی و متعادل را برای عکاسی در نظر بگیرید تا عکسبرداری را با وضوح هرچهتمامتر انجام دهید.
موانع نزدیک
گاهی اوقات مجبور میشوید که عکاسی را از پشت شیشه و یا از پشت موانع متعدد انجام دهید. از این رو باید توجه داشته باشید که این موانع میتوانند باعث بروز مشکلات زیادی در عرصه عکسبرداری شوند. به همین خاطر باید فاصله خود با شیشه را به خوبی و به درستی تنظیم کنید و این فاصله را به دقت مورد توجه قرار دهید. اگر فاصله مورد نظر را رعایت کنید در حقیقت میتوانید تمام مشکلات مربوط به فوکوس کشی را نیز از بین ببرید. در این صورت میتوانید عکاسی را با شفافیت هر چه بیشتر انجام دهید و از عکسهای خود لذت ببرید.
جمع بندی
به طور کلی فوکوس کشی میتواند با مشکلات زیادی برای شما عزیزانی که در عکاسی فعالیت دارید همراه باشد. برای این که بتوانید این مشکلات را برطرف کنید لازم است که تمام موانع را از سر راه خود بردارید. پس از انجام این کار میتوانید به عکسبرداری حرفهای اقدام کنید. فوکوس کشی یکی از کارهایی است که هر کدام از عکاسهای حرفهای باید به آن اقدام کنند تا بتوانند به تصویربرداری درست اقدام کنند. تمام مواردی که ما در این صفحه توضیح دادیم میتوانند کمک کنند تا شما عزیزان به فوکوس کشی اصولی بپردازید و بهترین تصاویر را از شیء مورد نظر خود دریافت کنید.
در نهایت به منظور آشنایی بیشتر با آموزشهای مرتبط با عکاسی، می توانید با شرکت در پکیجهای آموزشی مستر کلاس عکاسی با دوربین و پکیج مستر کلاس عکاسی با موبایل خانم بهاره صالح نیا در هنر عکاسی مهارت کافی کسب کنید.
یکی از موفق ترین و محبوب ترین چهره های اینستاگرام و صاحب بزرگترین صفحه آموزش عکاسی با بیش از سه میلیون فالوور در اینستاگرام.