مثلث نوردهی چیست؟
مثلث نوردهی چیست؟ اصطلاح “مثلث نوردهی” معمولاً در عکاسی استفاده می شود، و شما احتمالاً در مورد آن شنیده اید یا هنگام یادگیری در مورد عکاسی، گرافیکی را دیده اید که این مفهوم را به تصویر می کشد. با بارها دیدن آن، ممکن است تعجب کنید که دقیقاً مثلث نوردهی چیست و از نقطه نظر عکاسی به چه معناست. در اینجا دقیقاً توضیح خواهیم داد که این مثلث دقیقاً چیست و توضیح می دهیم که چرا مثلث نوردهی یک مفهوم کلیدی در عکاسی است. به منظور آشنایی بیشتر با آن لازم است ادامه مطلب را بررسی کنید تا بتوانید اطلاعات بیشتری در این حوزه کسب کنید.
آشنایی با مثلث نوردهی
اگر تا به حال متوجه شده اید که به سرعت شاتر، دیافراگم و تنظیمات ISO دوربین خود خیره شده اید و فکر کرده اید که چه هستند و چگونه از آنها استفاده کنید، این پست برای شما مناسب است. درک مثلث نوردهی بخش مهمی از بهبود عکاسی شما است و یادگیری آن قفل بسیاری از مفاهیم عکاسی را باز می کند. هنگامی که این کار را انجام دادید، می توانید کنترل بسیار بیشتری بر دوربین و تصاویر نهایی خود داشته باشید و در کل عکاس بهتری باشید.
مثلث نوردهی اصطلاحی است که برای توصیف سه کنترلی که یک عکاس برای کنترل نوردهی تصویر خود دارد استفاده می شود. نوردهی اصطلاحی است برای فرآیندی که هنگام گرفتن عکس اتفاق می افتد. امروزه اکثر عکاسان از دوربین های دیجیتال با سنسورهای دیجیتال استفاده می کنند و ما هنگام عکس گرفتن این سنسورها را در معرض نور قرار می دهیم (به جای فیلم پوشیده شده با مواد شیمیایی). برای دریافت نوردهی “صحیح” و اطمینان از داشتن تصویری نه خیلی تاریک یا خیلی روشن، یک دوربین دارای سه جزء اصلی است که می توان آنها را کنترل کرد. درجه کنترل بسته به نوع دوربین متفاوت است. این سه جزء عبارتند از: دیافراگم، سرعت شاتر و ISO. اینها سه کنترل کلیدی هستند که یک عکاس برای مدیریت نوردهی یک تصویر به آن نیاز دارد.
از آنجایی که این سه کنترل همگی مانند سه ضلع یک مثلث به هم مرتبط هستند، عکاسان از اصطلاح مثلث نوردهی استفاده می کنند. این برای نشان دادن این است که هر سه کنترل به هم متصل هستند، زیرا همه آنها نوردهی را کنترل می کنند. با این حال، علاوه بر تغییر نوردهی، هر کنترل بر ظاهر نهایی تصویر نیز تأثیر
می گذارد. بنابراین دانستن اینکه کدام یک را برای هر موقعیت عکاسی که در آن قرار می گیرید تغییر دهید بسیار مهم است.
بررسی سه ضلع مثلث نوردهی
اکنون میخواهیم هر یک از ضلع های مثلث نوردهی را مرور کنیم تا توضیح دهیم که هر یک از کنترل ها چه می کنند و همچنین تأثیری که هر کنترل روی تصویر شما میگذارد، چگونه است.
1.دیافراگم
اولین کنترلی که برای مدیریت نوردهی دارید، دیافراگم است. ابتدا توضیح می دهیم که این چیست، سپس به تأثیر تغییر دیافراگم بر روی تصویر می پردازیم. در نهایت، نحوه تغییر دیافراگم دوربین را به شما آموزش می دهیم. از زمانی که دوربین ها برای اولین بار اختراع شدند، طراحی اولیه آن تغییر زیادی نکرده است. نور از یک سوراخ عبور می کند و روی یک رسانه جذب می شود. بخش کلیدی کنترل میزان نور و تمرکز نور است تا تصویری به درستی نوردهی و فوکوس داشته باشیم. برای گرفتن و تمرکز نور بر روی سنسور دوربین، همه دوربین های مدرن از لنز استفاده می کنند. این لنز به جلوی دوربین متصل است و وظیفه کنترل درجه بزرگنمایی تصویر و همچنین تمرکز نور را بر عهده دارد.
برخی از دوربینها لنزهایی دارند که می توانید آنها را تغییر دهید و به شما امکان می دهد روی مواردی مانند میزان زوم دوربینتان کنترل داشته باشید. با این حال، حتی در دستگاه هایی مانند تلفن های هوشمند یا دوربین های کامپکت، که نمی توانید لنز را به صورت فیزیکی تغییر دهید، عملکرد ثابت باقی می ماند. در داخل هر عدسی سوراخی وجود دارد که نور از آن عبور می کند. به این سوراخ دیافراگم می گویند. واقعیت جالب، کلمه دیافراگم از کلمه لاتین apertūra گرفته شده است که به معنای باز کردن است.
در حالی که برخی از دوربین ها، به ویژه بیشتر گوشی های هوشمند و دوربین های اکشن، دیافراگم ثابتی دارند که قابل تغییر نیست، اکثر دوربین ها به شما اجازه می دهند اندازه دیافراگم را تغییر دهید. همانطور که ممکن است تصور کنید، یک دیافراگم بزرگتر، یا سوراخ بزرگتر، نور بیشتری را به دوربین می دهد. یک دیافراگم کوچکتر، یا سوراخ کوچکتر، نور کمتری را وارد می کند. مقدار نوری که وارد می شود مستقیماً نوردهی را کنترل می کند، بنابراین دیافراگم یکی از اضلاع مثلث نوردهی است.
- تغییر دیافراگم با تصویر چه می کند
همانطور که قبلاً ذکر شد، یک دیافراگم بزرگتر نور بیشتری را وارد می کند و یک دیافراگم کوچکتر نور کمتری را وارد می کند. بنابراین در شرایطی که همه چیز برابر است، یک دیافراگم کوچکتر منجر به ایجاد تصویر تیره تر (کمتر نوردهی) و دیافراگم بزرگتر می شود. با این حال، دیافراگم همچنین اثری به نام عمق میدان را کنترل می کند. عمق میدان اصطلاحی است برای توصیف اینکه چه مقدار از صحنه ای که عکاسی می کنید در فوکوس است. عمق میدان تصویر به میزان فوکوس تصویر بین دوربین و سوژه و سپس بین سوژه و پسزمینه مربوط می شود.
در بررسی سه ضلع مثلث نوردهی باید بدانید که دیافراگم در دوربین را می توان با قرار دادن دوربین در حالت دستی یا حالت “اولویت دیافراگم” کنترل کرد. شما می توانید دوربین خود را در یکی از این حالت ها با استفاده از چرخش حالت دوربین، که معمولاً در بالای دوربین قرار دارد، قرار دهید.
هنگامی که در حالت اولویت دیافراگم دوربین یا حالت دستی قرار دارید، حرکت دکمه کنترل دوربین باید تنظیمات دیافراگم را تغییر دهد. دیافراگم معمولاً به صورت یک عدد نمایش داده میشود، در محدودهای از 1.8 تا 22. اعداد بسته به لنز شما بزرگ تر یا کوچک تر خواهند بود.
موارد دیگر در بررسی مثلث نوردهی
- عامل دیگری که باید در بررسی مثلث نوردهی به آن توجه کنید سرعت شاتر است.
سرعت شاتر گزینه دیگری است که برای کنترل نوردهی تصویر خود دارید. دوباره با توضیح اینکه سرعت شاتر چیست شروع می کنیم، سپس تأثیری را که تغییر سرعت شاتر روی تصویر می گذارد، بررسی می کنیم. در نهایت، نحوه تغییر سرعت شاتر در دوربین را به شما آموزش می دهیم.
- سرعت شاتر در دوربین
پس از عبور نور از دیافراگم در لنز، توسط شاتر متوقف می شود. شاتر یک مانع فیزیکی بین سنسور دوربین و نور ورودی است. معمولاً از پارچه، فلز یا پلاستیک ساخته می شود. شاتر مدت زمان قرار گرفتن سنسور در معرض نور ورودی را کنترل می کند. به زبان ساده، هنگامی که دکمه شاتر دوربین خود را فشار می دهید، شاتر باز می شود و برای مدت زمان مشخصی باز می ماند تا نور قبل از بسته شدن عبور کند. با تنظیم سرعت شاتر می توانید زمان باز ماندن آن را تنظیم کنید. سرعت شاتر در زمان، اندازه گیری می شود و معمولاً در دهم یا هزارم ثانیه اندازه گیری می شود. با این حال، شما همچنین می توانید برای مدت زمان طولانی تری از جمله چند ثانیه یا حتی دقیقه عکس بگیرید. همه چیز به این بستگی دارد که شما برای رسیدن به چه اثری تلاش می کنید.
- تغییر سرعت شاتر
مانند دیافراگم، تغییر سرعت شاتر بر نوردهی تصویر تأثیر می گذارد. با یکسان بودن سایر تنظیمات، سرعت شاتر بیشتر منجر به روشن تر شدن تصویر می شود و سرعت شاتر کوتاه تر منجر به تصویر تیره تر می شود. تغییر سرعت شاتر یک تصویر نیز بر نحوه ثبت حرکت در مثلث نوردهی تأثیر می گذارد. کنترل سرعت شاتر برای عکاسی اکشن یا عکاسی ورزشی ایده آل است، جایی که می خواهید از سوژه های متحرک سریع عکس بگیرید. همچنین اگر می خواهید نوردهی های طولانی بگیرید، می تواند برای عکاسی منظره نیز موثر باشد.
در دوربین DSLR، دوربین بدون آینه یا دوربین نقطه و عکاسی پیشرفته، باید یک حالت «اولویت شاتر» روی صفحه حالت وجود داشته باشد. هنگامی که دوربین در این حالت است، می توانید سرعت شاتر را تنظیم کنید. بسیاری از دوربین های گوشی های هوشمند نیز به شما امکان می دهند سرعت شاتر را به صورت دستی تنظیم کنید، با این حال ممکن است نیاز به دانلود برنامه ای داشته باشید که کنترل های دستی را در اختیار شما قرار می دهد. دوربین های نقطه پایه و عکاسی و اکشن کمتر این گزینه را دارند. معمولاً سرعت شاتر به عنوان یک عدد در صفحه دوربین نشان داده می شود. بنابراین برای مثال 1/250 ثانیه فقط “250” خواهد بود.
- بررسی ISO
آخرین ضلع مثلث نوردهی ISO است. ISO گزینه دیگری است که برای کنترل نوردهی تصویر خود دارید. مجدداً با توضیح اینکه ISO چیست شروع می کنیم، سپس به تأثیر تغییر ISO بر روی تصویر می پردازیم. در نهایت، نحوه تغییر تنظیمات ISO در دوربینتان را به شما آموزش می دهیم.
ISO در عکاسی
ممکن است ابتدا از خود بپرسید که ISO مخفف چیست و این نام از کجا آمده است.
ISO نام کوتاه شده « Organization internationale de normalization » است، یک سازمان استاندارد بین المللی که استانداردهایی را برای طیف وسیعی از محصولات و خدمات تعیین می کند. هنگام عکسبرداری با فیلم، فیلم ها با اعداد ISO مختلف برچسب گذاری می شوند تا نشان دهند که مواد شیمیایی چقدر به نور حساس هستند.
سخن پایانی
در مجموع به منظور یادگیری بیشتر و کسب آگاهی در این حوزه لازم است با خرید پکیج های خانم بهاره صالح نیا که شامل پکیج مستر کلاس عکاسی با دوربین و پکیج مستر کلاس عکاسی با موبایل است از خدمات آنان استفاده کنید.
یکی از موفق ترین و محبوب ترین چهره های اینستاگرام و صاحب بزرگترین صفحه آموزش عکاسی با بیش از سه میلیون فالوور در اینستاگرام.