لنز پرایم و لنزهای متغیر چه ویژگی دارند؟
لنز پرایم و لنزهای متغیر چه ویژگی دارند؟ در دنیای عکاسی، لنز بخش اصلی از مجموعه وسایل عکاسان است، زیرا تصاویری با کیفیت بالا ارائه میکند و محدوده دیافراگم وسیعی را در اختیار شما قرار میدهد. فقط یکی را روی DSLR خود ثابت کنید و شروع به عکاسی کنید و نتیجه را خودتان خواهید دید. در اینجا به منظور آشنایی بیشتر با این مطلب که لنز پرایم و لنزهای متغیر چه ویژگی دارند؟ لازم است ادامه مطلب را دنبال کنید.
موارد حائز اهمیت در بررسی لنز پرایم و لنزهای متغیر
در بررسی لنز پرایم و لنزهای متغیر باید گفت که مانند هر لنز دیگری که فکرش را بکنید، لنز پرایم ویژگی های خاص خود را دارد. این عوامل باعث می شود که لنز پرایم از لنزهای دیگر متمایز شود.
فاصله کانونی: اولین چیزی که در مورد این لنز متوجه خواهید شد این است که بر خلاف سایر لنزها که دارای محدوده حداکثر و حداقل فاصله کانونی هستند که می توانید آن را تغییر دهید، این لنز روی یک فاصله کانونی خاص ثابت می شود.
دیافراگم : لنزهای پرایم در مقایسه با سایر لنزها می توانند دیافراگم بسیار بزرگی داشته باشند.
عمق میدان: با دیافراگم عالی، بوکه عالی به دست می آید. بوکه یک اصطلاح ژاپنی است که به روشی که لنز نقاط خارج از فوکوس را در یک کادر نمایش می دهد، اشاره می کند.
- فاصله کانونی ثابت
در اصطلاح فنی، فاصله بین عدسی و نقطه مقابل عدسی در فضایی که نور همگرا می شود به عنوان نقطه کانونی شناخته می شود. این بدان معناست که تمام نقاط جلو یا فراتر از این نقطه در دوربین فوکوس نمیکنند و منجر به تاری لنز میشوند. این امر به دلیل عمق میدان کم است. از آنجایی که لنزهای پرایم فاصله کانونی ثابتی دارند، نمیتوانید تصویر را بزرگنمایی کنید. برای اینکه ترکیب بندی عکاسی را به درستی انجام دهید، باید خود یا سوژه خود را حرکت داده و در موقعیت قرار دهید.
- دیافراگم عظیم
در بررسی لنز پرایم و لنزهای متغیر فاصله کانونی ثابت با مکانیزم بزرگنمایی و کوچکنمایی کنار میآید. با این حال، اندازه بزرگ دیافراگم آنها چیزی بیش از یک فاصله کانونی ثابت است. حداکثر محدوده دیافراگم از f/1.8 یا حتی f/1.4 شروع می شود. این بدان معناست که در طول روز روشن، میتوانید با سرعت شاتر بیش از 1/1000 ثانیه در ISO 100 عکاسی کنید و در نتیجه تصاویری بسیار واضح داشته باشید. حتی در زمانهای گرگ و میش، میتوانید با سرعت 1/125 ثانیه عکاسی کنید، که هنوز یک محدوده امن برای عکاسی با دست است.
- بوکه
جلوه بوکه به خصوص در پرتره ها عالی عمل می کند. آیا تا به حال آن عکس های پرتره فوق العاده را در مجلات دیده اید؟ مواردی که سوژه شان در فوکوس نشان داده شده است، اما به نظر می رسد پس زمینه آن در یک بخش مشخصی ناپدید شده است. با یک لنز پرایم، گرفتن چنین عکس هایی به آسانی خواهد بود. دیافراگم 1.4 باعث می شود که جسم به تنهایی در فوکوس بماند و تمام پس زمینه و نقاط پیش زمینه دیگر محو شود و در نتیجه عمق میدان بسیار کم ایجاد شود.
موارد استفاده از لنز پرایم و لنزهای متغیر
با داشتن فاصله کانونی ثابت، ممکن است فکر کنید که لنزهای پرایم فاقد کاربرد هستند. ممکن است فکر کنید که احتمالا فقط برای برخی نیازهای خاص مناسب هستند. لنز پرایم و لنزهای متغیر بیشتر از چیزی که هستند به چشم می خورند.
- عکاسی پرتره
عکاسی پرتره تماماً در مورد فوکوس کردن دید مدل است و پرایم دقیقاً این کار را برای شما انجام می دهد. نقطه فوکوس را روی چشم مدل قرار دهید و اجازه دهید فوکوس خودکار بقیه کار را انجام دهد. اندازه بزرگ دیافراگم گاهی اوقات می تواند باعث اضافه بار در خروجی تصاویر ما شود. با این حال، راه هایی برای مقابله با این وجود دارد. هنگام عکاسی پرتره، فاصله خود را از سوژه های خود حفظ کنید. اگر کاملاً مجبور هستید نزدیک شوید، مطمئن شوید که اندازه دیافراگم را به 2.8 یا 3 کاهش داده اید. وقتی روی چشم مدل خود تمرکز می کنید، به یاد داشته باشید که نوک بینی در پیش زمینه قرار دارد و ممکن است منجر به تصویر نامناسب شود.
اگر در زیر نور شدید خورشید عکاسی می کنید، ممکن است در نهایت تصاویر خود را در معرض نور قرار دهید. برای مبارزه با این موضوع، به سادگی باید سرعت شاتر دوربین را افزایش دهید. میتوانید با خیال راحت سرعت شاتر را تا 1/2000 ثانیه یا حتی بیشتر افزایش دهید تا میزان نور ورودی را کاهش دهید. همچنین میتوانید اندازه دیافراگم را کمی کاهش دهید. در حالی که امکانات ماکرو لنز پرایم و لنزهای متغیر را امتحان میکنید، ممکن است وقتی خیلی نزدیک میشوید، دوربین در فوکوس خودکار شکست بخورد.
برای این کار، کافی است کمی دور از سوژه قرار بگیرید و بعداً در مرحله پس از پردازش تصویر را برش دهید تا ترکیب مورد نظر را به دست آورید. اگر باید به سوژه نزدیک شوید، از فوکوس دستی روی لنز استفاده کنید و حلقه فوکوس را تنظیم کنید.
آیا شما هم از طرفداران لنز پرایم هستید؟ اگر نه، پس احتمالاً هنوز از آن استفاده نکرده اید. اگر شک دارید، بررسی کنید که آیا دوستانتان آن را دارند و خودتان آن را امتحان کنید. لنزی که برای عکسبرداری انتخاب میکنید میتواند تأثیر زیادی بر فیلم های حاصله و همچنین فرآیند فیلم برداری داشته باشد. برای اینکه مطمئن شوید می دانید برای عکاسی بعدی از کدام لنز استفاده کنید، فاصله کانونی و تفاوت بین لنزهای پرایم و زوم را با هم مقایسه می کنیم.
بررسی قابلیت ها و انتخاب لنز پرایم و لنزهای متغیر
انواع مختلفی از لنزها وجود دارد، به سختی می توان فهمید که در انتخاب یک لنز برای پروژه خود از کجا شروع کنید. جزئیات بیشتری در مورد لنز پرایم و لنزهای متغیر میخواهید؟ برای بررسی عمیق تر در انتخاب لنز برای پروژه خود ادامه مطلب را بررسی کنید.
- فاصله کانونی
فاصله کانونی یک لنز اندازه گیری لنز یا فاصله شما از جسم مورد فیلمبرداری نیست. در عوض، فاصله کانونی زاویه دید (میزان تصویربرداری از یک صحنه) و همچنین بزرگنمایی تک تک عناصر در دید را تعیین می کند. فاصله کانونی بیشتر زاویه دید باریکتر و بزرگنمایی را افزایش می دهد. برعکس، فاصله کانونی کوتاهتر منجر به زاویه دید وسیعتر و کاهش بزرگنمایی میشود. یک لنز با زاویه باز که به آن لنز واید نیز گفته می شود، فاصله کانونی کوتاهی دارد.
- انتخاب فاصله کانونی
اولین قدم برای انتخاب فاصله کانونی مناسب برای پروژه خود در لنز پرایم و لنزهای متغیر این است که آنچه را که می خواهید در دوربین ثبت کنید در نظر بگیرید. گاهی اوقات، دلایل هنری متعددی وجود دارد که باید از یک نوع لنز مخصوص استفاده کنید. صرفاً تغییر موقعیت دوربین نسبت به سوژه به شما امکان می دهد با انواع مختلف لنز به ترکیب مشابهی دست یابید، اما ظاهری بسیار متمایز را به همراه دارد.
در یک استودیو یا محیط مشابهی که سوژه شما در فاصله ثابتی از دوربین نسبتا ثابت خواهد بود، لنز با زاویه باز به این معنی است که شما به یک پس زمینه بسیار بزرگتر نیاز دارید. به طور معمول، در این سناریو به لنز دسترسی باید پیدا کنید، زیرا سوژه شما قسمت بیشتری از کادر را پر میکند و در عین حال مقداری از پسزمینه را در عکس حفظ میکند.
از سوی دیگر، اگر از صحنه ای با اکشن زیاد فیلم می گیرید، نگه داشتن سوژه در کادر ممکن است سخت باشد مگر اینکه از یک لنز زاویه باز برای پوشش عکس استفاده کنید. استفاده از لنزهای زاویه باز به شما این امکان را می دهد که حرکات خود را در حین گرفتن عکس به حداقل برسانید. با برنامه ریزی از قبل تعیین شده برای عکاسی و تجسم آنچه که می خواهید عکس بگیرید، می توانید مطمئن باشید که فاصله کانونی مناسبی را برای پروژه خود انتخاب کنید.
لنزهای زوم Prime VS
اکنون که می دانید کدام فاصله کانونی برای پروژه شما بهتر عمل می کند، باید انتخاب خود را حتی بیشتر بین لنزهای پرایم و زوم محدود کنید. این دو دسته از لنزها دارای مزایا و معایب متمایز هستند که باید قبل از انجام پروژه آن ها را بررسی کنید.
- لنزهای پرایم
لنز پرایم فاصله کانونی ثابتی دارد، به این معنی که فقط میتواند روی سوژهای در فاصلهای مشخص از دوربین فوکوس کند. اگر سوژه شما خارج از آن محدوده باشد، باید دوربین یا سوژه یا هر دو را حرکت دهید.
- طرفداران
اول اینکه، پرایم ها معمولاً لنزهای سریع تری هستند، به این معنی که می توانید دیافراگم را بازتر باز کنید، نور بیشتری وارد کنید و در نهایت به عمق میدان کمتری برسید. این ویژگی ها یک لنز پرایم را در مواردی که در نور کم عکاسی می کنید، یا اگر می خواهید ناحیهای خارج از فوکوس برای زیبایی شناختی عکس خود داشته باشید، ایدهآل می سازد.
نتیجه گیری
در بررسی عملکرد لنز پرایم و لنزهای متغیر نوع پس زمینهی خارج از فوکوس می تواند کیفیت حرفهای به پروژه شما بدهد. لنزهای پرایم همچنین در فواصل کانونی وسیع تر اعوجاج کمتری دارند. بهتر است به منظور آشنایی بیشتر با این نوع لنز از کارشناسان مربوطه در این حوزه کمک بخواهید. که در اینجا خانم بهاره صالح نیا استاد آموزش عکاسی با ارائه پکیج مستر کلاس عکاسی با دوربین و مشاوره های vip خود می تواند به شما در خرید این پکیج و افزایش آگاهی تان کمک کند. کافیست به سایت ایشان مراجعه کنید و از خدمات موثر انان استفاده کنید.
یکی از موفق ترین و محبوب ترین چهره های اینستاگرام و صاحب بزرگترین صفحه آموزش عکاسی با بیش از سه میلیون فالوور در اینستاگرام.