اینستاگرام
فیس بوک
تویتر
تلگرام
09038391486 [email protected]
بهاره صالح نیا
  • خانه
  • وبلاگ
  • پنل کاربری
  • دوره های آموزشی
  • پریست ها
  • فروشگاه
  • تماس با من
حساب کاربری من
سبد خرید 0

لایو ویو چیست؟

لایو ویو چیست؟ «چگونه همه سوژه های خود را در کانون توجه قرار دادید؟ چگونه همه سوژه های خود را در آن تصویر تا این حد واضح دریافت کردید؟» اینها رایج ترین سوالاتی هستند که در رابطه با لایو ویو پرسیده می شود! تنها کاری که باید انجام دهید این است که این آموزش را بخوانید، سپس بیرون بروید و شروع به تمرین کنید. در اینجا به منظور آشنایی بیشتر با لایو ویو لازم است ادامه مطلب را بررسی و دنبال کنید.

 pastedGraphic.png

لایو ویو

موارد حائز اهمیت در بررسی لایو ویو

Live View یکی از ویژگی ‌هایی است که در اکثر دوربین ‌های DSLR یافت می ‌شود و به شما امکان می ‌دهد به جای اینکه مجبور باشید از منظره یاب خود نگاه کنید، سوژه‌ ها را در صفحه پشت دوربین خود ببینید. مهمتر از آن به شما امکان می دهد قبل از گرفتن عکس، پیش نمایشی از فوکوس و نوردهی در زمان واقعی داشته باشید. عکسبرداری در نمای زنده در واقع دشوار نیست. این کار نیاز به تمرین دارد زیرا باید با استفاده از فوکوس دستی در حالی که نمای زنده فعال است عکس بگیرید. و مطمئن شوید که f/stop خود را به بازترین تنظیم دیافراگم ممکن برسانید.

  • نحوه استفاده از Camera Live View

در بررسی لایو ویو باید بدانید که برای گرفتن f-stop f/1.8 به یک لنز با فاصله کانونی ثابت نیاز دارید. برخی از گزینه های عالی برای شروع عبارتند از 50mm f/1.4 و 85mm f/1.8.

دکمه ای را در پشت دوربین خود خواهید دید که شبیه یک دوربین کوچک کوچک با یک مربع سیاه در وسط آن است.

روی دکمه ای که توضیح دادیم کلیک کنید تا شما را به حالت Live View بیاورد.

متوجه خواهید شد که تنظیم دستی f/stop، سرعت شاتر و ISO، آنچه را که در صفحه پشت دوربین می بینید تنظیم می کند.

همچنین می توانید با تنظیم تنظیمات خود، تغییر نور را روی صفحه نمایش خود مشاهده کنید.

این ساده‌ترین راه برای تشخیص اینکه آیا یک تصویر را در معرض نور قرار می‌دهید یا بیش از حد نوردهی می‌کنید، و راه آسان‌تری برای تنظیم میزان نوری است که می‌خواهید با تنظیم سرعت شاتر خود و رساندن آن به نوردهی متناسب با سبک شما، تنظیم کنید.

اینها تنظیماتی نیستند که هنگام تماشای منظره یاب شما قابل مشاهده باشند، چرا که که عکاسی در نمای زنده را برای دستیابی به فوکوس واضح و نوردهی خوب عالی می کند.

 pastedGraphic_1.png

نقطه کانونی

  • نحوه تمرکز در نمای زنده

در بررسی لایو ویو باید بدانید که قبل از شروع تصویربرداری در Live View، مهم است که موثرترین روش را برای تسلط کامل بر این تکنیک بدانید. باید به تنظیمات دستی خود بروید و فوکوس خودکار را به فوکوس دستی تغییر دهید. اگر قبلاً در تنظیمات دستی عکاسی نمی‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم از آن استفاده کنید.ترجیح می دهیم با فوکوس دستی عکاسی کنیم، زیرا به من امکان می دهد وضوح مطلوبی را که به دنبالش هستیم به دست بیاوریم.  

عکاسی در نمای زنده به شما این امکان را می دهد که بر روی یک ناحیه از تصویر زوم کنید و سپس به صورت دستی بر روی آن سوژه یا ناحیه فوکوس کنید و با موفقیت بسیار بیشتر، تصویری واضح و شفاف به دست آورید. بعد از اینکه نمای زنده را فعال کردید، یک کادر مربع یا مستطیل شکل واضح روی صفحه نمایش خود خواهید دید – که نقطه کانونی شما خواهد بود. شما قادر خواهید بود آن مربع را به اطراف حرکت دهید و همچنین قادر خواهید بود برای فوکوس عالی زوم کنید! برای جلسات پرتره خانوادگی، نقطه مورد نظر را پیدا می‌کنید (ترجیحاً قسمت میانی سر و صورت سوژه‌ هایم)، سپس زوم می‌کنیم و به صورت دستی روی آن نقطه فوکوس می‌کنیم.

گاهی اوقات ممکن است برای شما کمی مشکل باشد که تمام سوژه های خود را در فوکوس قرار دهید، اما رفع آن ساده است! فقط از نظر فیزیکی چند قدم به عقب برگردید و تمرکز کردن روی تمام سوژه ها آسان تر خواهد بود. اگر می خواهید برش فشرده تری داشته باشید، می توانید این کار را بعداً در لایت روم یا فتوشاپ به راحتی انجام دهید.

 pastedGraphic_2.png

بررسی لایو ویو

چگونه سوژه های خود را برای دیافراگم باز باز قرار دهید

در بررسی لایو ویو باید بدانید که بهترین راه برای رسیدن به عکاسی با دیافراگم باز باز f/1.8 این است که مطمئن شوید سوژه ‌های شما نسبتاً نزدیک به هم هستند و همه در یک صفحه در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. این بهترین شانس را برای وضوح و تصاویر با کیفیت بالا به شما می دهد.

  • عکاسی منظره با استفاده از حالت نمای زنده از Zion Narrows

دلایل زیادی وجود دارد که چرا عکاسان طبیعت ممکن است بخواهند از حالت نمای زنده دوربین خود بر روی منظره یاب استفاده کنند. در اینجا برخی از دلایلی وجود دارد که چرا حالت نمایش زنده را در دوربین خود ضروری می دانم.

شماره 1: کمک به ترکیب عکاسی منظره

برای یکی، شما می توانید ترکیب عکاسی منظره خود را درست جلوی چشمان خود ببینید (بدون حدس زدن) و می توانید بر اساس آن تنظیم کنید. حالت نمای زنده اکثر دوربین ها نیز 100٪ صحنه را نشان می دهد در حالی که بسیاری از منظره یاب های اپتیکال، به ویژه در دوربین های مصرف کننده، یک صحنه کمی برش خورده را نشان می دهند. برخی از دوربین‌ ها خطوط شبکه کمکی ترکیب عکاسی را در طول نمایش زنده نمایش می ‌دهند، بنابراین می ‌توانید واقعاً ببینید که ترکیب عکاسی منظره شما متعادل است یا از قانون یک سوم پیروی می‌کند.

علاوه بر این شبکه کمکی ترکیب عکاسی، برخی از دوربین ‌ها ویژگی همسطح‌سازی را در نمای زنده ارائه می ‌کنند، بنابراین مجبور نیستید از سطوح حباب اضافی روی پایه کفش داغ دوربین خود استفاده کنید تا افق خود را کاملاً تراز کنید.

شماره 2: هر بار فوکوس تیز را دریافت کنید

در بررسی لایو ویو باید بدانید که استفاده اصلی از نمای زنده برای گرفتن فوکوس واضح است. برای عکاسان طبیعت که بینایی آنها کمتر از حد ایده آل است، استفاده از منظره یاب اغلب دشوار است. هنگام استفاده از منظره یاب دوربین، ممکن است فکر کنید سوژه شما واضح است، لذا ممکن است در نهایت نرم و خارج از فوکوس باشد.

فناوری کمک فوکوس مانند اوج‌گیری فوکوس و بزرگ‌نمایی فوکوس به فوکوس دقیق کمک می ‌کند. این می تواند برای عکاسی ماکرو عالی باشد. حالت نمایش زنده در دوربین به شما امکان می دهد روی صحنه خود زوم کنید و فوکوس خود را دقیقاً در جایی که می خواهید تنظیم کنید. این برای سوژه های عکاسی ماکرو که به عمق میدان کم و تنظیم فوکوس انتخابی نیاز است بسیار ارزشمند است. برخی از دوربین ها به شما امکان می دهند پیش نمایش عمق میدان را با بزرگنمایی فوکوس دریافت کنید که برای عکاسی ماکرو بسیار ارزشمند است.

شماره 3: تنظیم فوکوس برای عکاسی در شب

باور کنید یا نه، ما حتی از حالت نمایش زنده برای عکاسی در شب استفاده می کنیم. با این حال، ما این کار را فقط برای تنظیم فوکوس روی سوژه خود با رنگ آمیزی نور صحنه با چراغ قوه انجام می دهیم. هنگامی که فوکوس تنظیم شد، به جریان کار عادی عکاسی در شب خود برمی گردیم. هنگام انجام این کار، ما همیشه به سایر عکاسان منظره در منطقه توجه داریم. آخرین کاری که می‌خواهیم انجام دهیم این است که عکس شب شخص دیگری را با چراغ قوه‌ خراب نکنیم.