فریم ریت چیست؟
فریم ریت چیست؟
فیلمبرداران عموماً علاقه مند هستند که فیلم های خود را در زمان واقعی نشان دهند، به عنوان راهی برای تقلید از واقعیت، اما گاهی اوقات برای اهداف داستان گویی، کاهش سرعت یا سرعت بخشیدن به آن در یک صحنه منطقی است. تنظیم نرخ فریم ریت ساده ترین راه برای کنترل نحوه ثبت حرکت یک شخصیت برای صفحه است. در اینجا به منظور آشنایی بیشتر با این مطلب، لازم است ادامه مطلب را بررسی و دنبال کنید.
فریم ریت
نکات موثر در بررسی فریم ریت
در بررسی مفهوم فریم ریت باید بدانید که تصاویری که یک فیلم را می سازند، اساساً فقط دسته ای از فریم های ثابت هستند که هنگام پخش به نظر متحرک می آیند. در آن زمان، فریم ها روی رول های فیلم گرفته می شد. این روزها وقتی مردم در مورد نرخ فریم صحبت می کنند، معمولاً به چند فریم در ثانیه اشاره می کنند که یک دوربین می تواند ثبت کند، اما این تنها نیمی از نحوه عملکرد نرخ فریم است. حرکت را می توان به دو روش دستکاری کرد: نرخ فریم عکسبرداری (که در دوربین تنظیم می شود) و نرخ فریم پخش که تعیین می کند فریم های گرفته شده با چه سرعتی پخش شوند. تنظیم این دو مورد به شما این فرصت را می دهد که فیلم را طوری تنظیم کنید که در حالت عادی، حرکت آهسته و حرکت سریع ظاهر شود.
اگر یک کلیپ با سرعت 24 فریم در ثانیه گرفته شود و با سرعت 24 فریم در ثانیه پخش شود، برای چشم انسان عادی به نظر می رسد. اگر یک کلیپ با سرعت 48 فریم در ثانیه گرفته شود و با سرعت 24 فریم در ثانیه پخش شود، دو برابر کندتر از حالت عادی پخش می شود. اگر دوربین کلیپ را با سرعت 12 فریم بر ثانیه می گیرد و سرعت پخش آن 24 فریم بر ثانیه است، در زمان دوبرابر حرکت می کند. اکثر فیلمبرداران تصمیم میگیرند که نرخ فریم عکسبرداری خود را روی دوربین تنظیم کنند تا زمان را طولانی یا تسریع کنند.
- نرخ فریم پایه رایج
در بررسی مفهوم فریم ریت باید بدانید که اکثر پروژه های فیلم از نرخ فریم پایه 24p استفاده می کنند که بر اساس نرخ استاندارد نوردهی فیلم 24 فریم در ثانیه است یا 23.976p که بر اساس تلویزیون های فرمت NTSC است. 25p نرخ فریمی است که معمولا برای تلویزیون های با فرمت PAL استفاده می شود. نرخ فریم پایه بالاتر تاری حرکت را از بین می برد و تصاویری واضح تر در حین پخش به شما می دهد. برای مثال، هابیت با سرعت 48 فریم بر ثانیه فیلمبرداری و نمایش داده شد.
نرخ فریم های رایج عکسبرداری برای فیلم های حرکت آهسته دو برابر شامل 48 فریم در ثانیه یا 50 فریم در ثانیه است، در حالی که 33 فریم در ثانیه جلوه ای ظریف تر را کاهش می دهد. نرخ فریم هایی مانند 100 فریم در ثانیه یا 120 فریم در ثانیه به شما فیلمی با حرکت بسیار آهسته میدهد که در آن زمان احساس میکنید که ثابت است.
نرخ فریم های رایج عکسبرداری
- کاربردهای خلاقانه
تغییر نرخ فریم در حین عکاسی به شما انعطاف پذیری برای استفاده از تکنیک هایی مانند چاپ مرحله ای را می دهد که از نرخ فریم بسیار پایین استفاده می کند و به جای چاپ هر فریم یک بار، هر فریم سه بار چاپ می شود. این تکنیک یک راه عالی برای برقراری ارتباط با هرج و مرج و اضطراب یک صحنه اکشن با حرکت زیاد است. فیلمبرداری اسلوموشن راه دیگری است که فیلمسازان اغلب درام را به فیلم های اکشن خود اضافه می کنند. برای انجام این کار، فیلمسازان معمولاً در هر جایی بین 100 فریم در ثانیه و تا 360 فریم بر ثانیه فیلمبرداری می کنند. سرعت کاهش یافته سطحی از شدت و فوکوس را به صحنه هایی که به سرعت اتفاق می افتد اضافه می کند.
در بررسی مفهوم فریم ریت باید بدانید که یک شات حرکت سریع می تواند برای جداسازی شخصیت ها و وادار کردن بینندگان به تمرکز روی آنها استفاده شود. یکی از راه های خلاقانه برای انجام این کار این است که با نرخ فریم پایین عکس بگیرید، با نرخ فریم بالاتر پخش کنید و کاراکترهای اصلیتان را ثابت نگه دارید یا در حین غلتیدن بهطور باورنکردنی آهسته حرکت کنید. این می تواند این توهم را ایجاد کند که همه چیز در اطراف آنها به سرعت در اطراف آنها حرکت می کند در حالی که به نظر می رسد در زمان گیر کرده اند.
همه چیز در رابطه با فریم ریت
این مطلب توضیح میدهد که چرا نرخ فریم ریت و سرعت شاتر در هنگام ضبط ویدیوهای ورزشی بسیار مهم هستند. بهترین نرخ فریم هایی را که برای فیلم برداری از ورزش های دو و میدانی نیاز دارید، سرعت های شاتر که ویدیو را به درستی فیلم برداری می کند، و پیشنهادات برتر برای سایر تنظیمات مهم دوربینی که برای سوژه هایی با حرکت سریع نیاز دارید، بررسی کنید. در اینجا به دو عامل مهمی که باید هنگام فیلمبرداری بازی های ورزشی به خاطر بسپارید اشاره میکند: نرخ فریم و سرعت شاتر.
- نرخ فریم
نرخ فریم همانطور که از نام آن پیداست، فرکانسی است که در آن فریم ها در یک دنباله ویدئو نشان داده می شوند. نرخ فریم با فریم بر ثانیه، فریم بر ثانیه اندازه گیری می شود. هرچه این عدد بیشتر باشد، تعداد فریم های منفرد بیشتری در یک ثانیه ویدیو گرفته می شود. به طور طبیعی، این بدان معناست که شما می توانید از اکشن بیشتری عکس بگیرید و شات نرم تری داشته باشید.
- از کدام نرخ فریم باید استفاده کنید؟
استاندارد صنعت در رابطه با فیلمسازی 24 فریم در ثانیه است (گاهی اوقات به صورت 23.98 فریم در ثانیه دیده می شود). اگرچه 24 فریم در ثانیه ممکن است برای فیلم ها و فیلمبرداری عالی باشد، اما به سختی حداکثر نرخی است که چشم انسان می تواند ببیند. و قطعا برای یک بازی ورزشی خیلی کند است. نرخ فریم متداول بعدی که ممکن است دیده باشید 30 فریم در ثانیه است (گاهی اوقات به صورت 29.97 فریم در ثانیه دیده می شود). سی فریم در ثانیه نرخ فریم رایجی است که در فیلم های ضبط شده، نمایش های تلویزیونی و هر محتوای دیگری که ورزشی یا سینمایی نیست استفاده می شود.
- بهترین نرخ فریم برای ویدیوهای ورزشی چیست؟
در نهایت، 60 فریم در ثانیه (گاهی اوقات به صورت 59.94 فریم در ثانیه دیده می شود) وجود دارد. شصت فریم در ثانیه بالاترین نرخ فریمی است که در ویدیوی زنده پیدا می کنید. وقتی صحبت از ورزش به میان می آید، 60 فریم در ثانیه راه حلی است. نه تنها تجربه بهتری را برای بینندگان شما فراهم میکند، بلکه فیلمبرداری با این نرخ فریم بالاتر به شما امکان میدهد ویدیوی خود را ثابت کنید و در هنگام بازبینی ویدیو، آن را با حرکت آهسته تماشا کنید. در اینجا کارشناسان مزایا و معایب استفاده از نرخ فریم دیگر را در سناریوهای مختلف ورزشی نشان می دهند:
- سرعت شاتر
در بررسی مفهوم فریم ریت باید بدانید که سرعت شاتر زمانی است که شاتر دوربین در یک تنظیم مشخص باز می شود. به عبارت دیگر، مدت زمانی است که سنسور دوربین در معرض نور قرار می گیرد. سرعت شاتر معمولاً در کسری از ثانیه بیان می شود، بنابراین سرعت شاتر 1/60 به این معنی است که شاتر شما برای 1/60 ثانیه باز است. سرعت شاتر و نرخ فریم ارتباط نزدیکی در فیلمبرداری دارند، زیرا سرعت شاتر تعیین میکند که یک فریم ویدیویی چه مدت در معرض دید قرار میگیرد. برای مثال، اگر نرخ فریم شما روی 1/120 تنظیم شده باشد، به این معنی است که هر فریم ویدیو برای 1/120 ثانیه در معرض نمایش قرار می گیرد. درست مانند نرخ فریم، با این حال، سرعت شاتری که برای سینما فیلم می گیرد برای پخش ورزشی بهینه نیست.
استفاده از نرخ فریم
- بهترین سرعت شاتر چیست؟
یک قانون کلی خوب برای فیلم برداری – حتی خارج از ورزش های زنده – این است که مطمئن شوید سرعت شاتر شما دو برابر نرخ فریم است. بنابراین اگر با سرعت 30 فریم در ثانیه فیلم می گیرید، می خواهید سرعت شاتر دوربینتان روی 1/60 تنظیم شود. در 60 فریم بر ثانیه ترجیحی، بهترین سرعت شاتر برای ورزش باید روی 1/120 و غیره تنظیم شود.
در بررسی مفهوم فریم ریت باید بدانید که با سرعت شاتر، هرچه تنظیم آن کمتر باشد (مثلاً 1/48)، احتمال اینکه حرکت تاری را با اجسام متحرک در تصویر خود مشاهده کنید، بیشتر می شود. Motion blur ممکن است برای اهداف سینمایی هنری، گویا و عمدی باشد. با این حال، برای ورزش های زنده، بهتر است وضوح را در هر یک از فریم های خود حفظ کنید تا بینندگان شما بتوانند به وضوح عمل را دنبال کنند. داشتن سرعت شاتر بالاتر در این مورد نیز آسیب کمتری به فیلم شما وارد می کند، اگر تصمیم به کاهش سرعت آن برای پخش مجدد و بازبینی داشته باشید.
سخن پایانی
در بررسی مفهوم فریم ریت باید بدانید که برای یادگیری بیشتر می توانید از پکیج مستر کلاس عکاسی با دوربین و پکیج مستر کلاس عکاسی با موبایل خانم بهاره صالح نیا استفاده کنید. کافیست به سایت ایشان مراجعه کرده و با خرید پکیج های عالی ایشان از خدمات موثر و مفید ایشان در این حوزه بهره مند شوید. در مجموع مشاوره و راهنمایی با افراد خبره بسیار حائز اهمیت است که باید در این حوزه آگاهی و علم خود را افزایش دهید تا به موفقیت و پیشرفت دست پیدا کنید. آن ها به دلیل شناخت بیشتر در این حوزه کمک فراوانی به شما خواهند داشت.
یکی از موفق ترین و محبوب ترین چهره های اینستاگرام و صاحب بزرگترین صفحه آموزش عکاسی با بیش از سه میلیون فالوور در اینستاگرام.