
عوامل موثر در عمق میدان کدامند؟

عوامل موثر در عمق میدان کدامند؟ عمق میدان چیز قابل لمسی نیست. بسته به روشی که فرد عکس می گیرد یا فیلم می گیرد، عمق میدان تغییر می کند. درک عمق میدان در سینماتوگرافی ضروری است، جایی که تمرکز برای دستیابی به ظاهر مطلوب وارد عمل می شود. در حقیقت باید عمق میدان را به عنوان شرایطی در نظر بگیریم که از مجموعه ای از موقعیت های مختلف تشکیل شده است. این عامل یک منطقه با فوکوس قابل قبول در اطراف یک سوژه است که فاصله مشخص شده از لنز را توصیف می کند. این پدیده در دیافراگم لنز رخ می دهد که متشکل از تیغه های نازک ریزی است که برای ایجاد دیافراگم باز و بسته می شوند. در اینجا به منظور آشنایی بیشتر با عوامل موثر در عمق میدان لازم است ادامه مطلب را بررسی کنید.
عمق میدان
آشنایی با عوامل موثر در عمق میدان
سه عامل بر چگونگی عمق میدان در یک تصویر تأثیر میگذارند: اندازه دیافراگم یا عنبیه (f-stop)، فاصله کانونی لنز (میلی متر) و فاصله دوربین تا سوژه – که گاهی به عنوان فاصله کانونی شناخته می شود. برای این گفتگو، ما در درجه اول بر روی عنبیه و تأثیرات آن بر عمق میدان تمرکز خواهیم کرد.
- اندازهدیافراگم
اندازه دیافراگم یکی از عوامل موثر در عمق میدان است که می تواند در هنگام محاسبه نوردهی مناسب یک تصویر مورد توجه قرار گیرد. عمق میدان نیز نقش زیبایی شناختی در ظاهر یک تصویر دارد. آیا پس زمینه های رویایی و خارج از فوکوس را در یک پرتره ترجیح می دهید یا دوست دارید جزئیاتی را در پس زمینه ببینید که مکان سوژه را نشان می دهد؟ ترجیحات شما با انتخاب های دیافراگم که بر نوردهی کلی تأثیر می گذارد، گره خورده است. بنابراین، f-stop حاصل از یک تصمیم بر میزان نوردهی است که اجازه می دهد که عمق میدان نیز یک انتخاب ترکیبی باشد.
- سطح تمرکز
عمق میدان به چیزی به نام صفحه یا سطح تمرکز مربوط می شود. یک عکس را به عنوان یک طرح 3 بعدی تصور کنید که دوربین در یک انتهای طرح قرار دارد و سوژه (ها) در میدان طرح ریزی مرتب شده اند. این مانند یک “برش” بزرگ از میدان تصویر است که با باز کردن یا بستن دیافراگم (عنبیه) ضخیم تر می شود. این برش نیز بر اساس اندازه لنز و فاصله سوژه به سمت دوربین حرکت می کند یا از آن دور می شود. در اینجا یک مثال ذکر شده است:
در بررسی عوامل موثر در عمق میدان باید بدانید که هنگامی که می خواهیم شیئی در فوکوس واضح باشد، یک منطقه در اطراف آن سوژه ایجاد می کنیم که در آن تصویر در فوکوس ظاهری قابل دید است. منطقه شامل قسمت جلو و پشت نقطه فوکوس است، جایی که سوژه ما در آن قرار دارد. این ناحیه مستقیماً با f-stop که روی لنز خود انتخاب می کنیم، مرتبط است. این کار را با تنظیم عنبیه لنز یا دیافراگم (مانند f2.8 یا f16) انجام می دهیم که قطر دهانه داخل لنز را کنترل می کند. این عمل کمی شبیه مردمک چشم ما عمل می کند.
اندازه دیافراگم
با دستکاری اندازه دیافراگم، یک ناحیه باریک در اطراف سوژه های خود با استفاده از یک f-stop باز (بزرگ) ایجاد می کنیم. در حالی که دیافراگم های باریک (کوچک) اثر معکوس ایجاد می کنند. آیا تا به حال چشمان خود را بسته اید تا اجسام دور تیزتر به نظر برسند؟ این اصل همانند دیافراگم لنز عمل می کند تا عمق میدان را کنترل کند.
در بررسی عوامل موثر در عمق میدان هنگامی که به یک دیافراگم به عنوان ” یک عامل بزرگ” اشاره می کنیم، آن تنظیم را با عدد کم مانند f1.4 نشان می دهیم. هنگامی که به یک دیافراگم به عنوان “یک عامل کوچک” اشاره می کنیم، آن را با یک عدد بالاتر مانند f16 نشان می دهیم. این اعداد مربوط به یک سری از “تیغه های” دیافراگم است که “دیافراگم” داخل لنز ما را تشکیل می دهند. همانطور که این تیغه ها باز و بسته می شوند، سوراخی را تشکیل می دهند که در آن نور می تواند از لنز عبور کند و به سنسور تصویر ما برخورد کند – یا در هنگام استفاده از امولسیون عکاسی به صفحه فیلم برخورد کند.
بررسی عوامل موثر در عمق
نکات موثر در بررسی عوامل موثر در عمق میدان
در بررسی عوامل موثر در عمق میدان باید بدانید که ممکن است فکر کردن به این f-stopها به عنوان کسری از حداکثر دیافراگم که در آن لنز ممکن است متوقف شود کمک کند. اگر f1.0 یک دیافراگم لنز باز است، پس f16 چیزی در حدود 1/16 اندازه دریچه دیافراگم اصلی است. از آنجایی که f-stop با تقسیم قطر موثر عنبیه که از طریق عدسی عقب مشاهده می شود، بر فاصله کانونی لنز اندازه گیری شود، منطقی است که ما این اندازه ها را به عنوان کسری در نظر بگیریم. بنابراین، فرمول محاسبه f-stop به این صورت است: F-stop =فاصله کانونی / قطر دیافراگم
F-stop و نوردهی
در بررسی عوامل موثر در عمق میدان می دانید که هر لنز عکس یا فیلم دارای یک دیافراگم در داخل دوربین است. اندازه دیافراگم از طریق یک سری دکمه روی دوربین یا یک حلقه f-stop در قسمت بیرونی لنز تنظیم می شود. پیامدهای هر انتخاب بر نحوه قرار گرفتن لنز تأثیر می گذارد. بنابراین، انتخاب هایی را برای جلوه زیبایی شناختی عکس خود و هم چنین تأثیری که بر نوردهی می گذارد، تعیین کنید.
آیا تا به حال توجه کرده اید که مردمک هایتان به نور کم چه واکنشی نشان می دهند؟ آنها بزرگتر می شوند تا نور بیشتری به شبکیه بتابد. با این حال، در خارج، مردمک های ما با نور فراوان کوچکتر می شوند. این نحوه کنترل نوردهی با استفاده از دیافراگم لنز است. برای اطلاعات بیشتر در مورد آن بهتر است از کارشناسان و متخصصان این حوزه کمک بخواهید. اگر مبتدی هستید، این مفهوم پیشرفته ممکن است به مطالعه و تحقیق بیشتری نیاز داشته باشد. استفاده از دیافراگم هم بر جنبه زیبایی شناختی و هم بر جنبه نوردهی عکس تاثیر می گذارد.
فاصله کانونی
- فاصله موضوع و فاصله کانونی
در بررسی عوامل موثر در عمق میدان ما دیدیم که چگونه دیافراگم مستقیماً بر “dof” تأثیر می گذارد. حالا بیایید فاصله سوژه و فاصله کانونی لنز را مورد بحث قرار دهیم. با استفاده از شبیه ساز عمق میدان، دوربین را به فاصله سوژه در پایین دسکتاپ برنامه تغییر دهید. توجه کنید که چگونه با افزایش فاصله بین ما و سوژه، ناحیه فوکوس اطراف آن سوژه افزایش می یابد؟ در عین حال، با افزایش فاصله دوربین تا سوژه و افزایش فوکوس، پس زمینه فوکوس تر و بیشتر می شود. این یک رابطه متناسب است. هر چه سوژه از دوربین دورتر باشد، پسزمینه شفاف تر می شود. بنابراین، اگر می خواهید جزئیات مناسب خارج از فوکوس را در پشت سوژه خود داشته باشید، بهتر است به دوربین نزدیک تر شوید!
فاصله کانونی یا قدرت لنز شما که بر حسب میلی متر توضیح داده شده است نیز می تواند بر عمق میدان تأثیر بگذارد. لنزهایی با زاویه دید وسیع، به نظر می رسد که عمق میدان بیشتری را نشان می دهند. در حالی که به نظر می رسد لنزهایی با بزرگنمایی بیشتر و تعیین میلیمتر بیشتر، عمق میدان کمتری را در اطراف سوژه نشان می دهند. وقتی کسی بخواهد توجه مخاطب را به موارد خاصی در کادر تصویر معطوف کند، می تواند بسیار مفید و اصولی عمل کند. به این ترتیب، عمق میدان می تواند یک ابزار داستان گویی قدرتمند برای شما باشد.
سایر مواردی که باید در بررسی عوامل موثر در عمق میدان در نظر بگیرید
با توجه به اندازه سنسور تصویر دوربین، هیچ تفاوت قابل تشخیصی بین برندها در مورد تأثیرات اعمال شده بر عمق میدان وجود ندارد. از آنجایی که سنسورهای تصویر با اندازه های مختلف به پیشبینی های دایرهای متفاوتی نیاز دارند، لذا در صورت انتخاب لنزهایی که پوشش مناسب را برای یک سنسور خاص ارائه میکنند، می توان ویژگی های عمق میدان مشابهی را تجربه کرد. به عبارت دیگر، سنسور را با سیستم لنز خود مطابقت دهید.
در بررسی عوامل موثر در عمق میدان باید بدانید که یک دوربین به یک سنسور مناسب و لنزهایی نیاز دارد که یک ناحیه نمایش 24×36 میلی متری را پوشش می دهد. یک دوربین با سنسور میکرو 4/3 برعکس به لنزهایی نیاز دارد که تنها باید مساحت 13X17 میلی متر را در اندازه کلی تصویر پوشش دهند. اگر دایره تصویر لنز را با ناحیه سنسور مطابقت دهیم، نتایج عمق میدان قابل مقایسه است.
نکته مهم این است که برای به دست آوردن عمق میدان کم، کاربر m4/3 باید طبق نیاز زیبایی شناسی به سوژه های خود نزدیک تر یا دورتر شود.
ویژگی های عمق میدان
- اصطلاحات مفید
دیافراگم – دیافراگم داخل یک لنز، متشکل از تیغه های نازک کوچک، که یک سوراخ قابل اندازه گیری برای عبور نور در طول نوردهی ایجاد می کند.
زاویه دید – نقطه دید قابل مشاهده یک لنز که با اندازه آن بر حسب میلی متر توصیف می شود و با کادر بندی تصویر مشخص می شود.
پسزمینه/پیشزمینه – نواحی پشت، یا جلوی سوژه، که حاوی جزئیات مرتبط با ترکیب بندی و کادربندی کلی تصویر هستند، تحت تأثیر عمق میدان.
ترکیب بندی – چیدمان هنرمندانه عناصر در یک عکس یا قاب فیلم.
عمق میدان – ناحیه ای با فوکوس قابل قبول که در جلو و پشت سوژه ما گسترش می یابد.
زاویه دید
سخن پایانی
در مجموع به منظور یادگیری عوامل موثر در عمق میدان در عکاسی بهتر است به سایت خانم بهاره صالح نیا که ارائه دهنده پکیج مستر کلاس عکاسی با دوربین و پکیج مستر کلاس عکاسی با موبایل است مراجعه کنید.

یکی از موفق ترین و محبوب ترین چهره های اینستاگرام و صاحب بزرگترین صفحه آموزش عکاسی با بیش از سه میلیون فالوور در اینستاگرام.