دلایل استفاده از لنز پرایم در عکاسی پرتره چیست؟
دلایل استفاده از لنز پرایم در عکاسی پرتره شاید به تازگی یک لنز پرایم خریده باشید یا به فکر خرید آن هستید، اما نمی دانید که لنز پرایم برای چه کاری استفاده می شود. به منظور آشنایی بیشتر با دلایل استفاده از لنز پرایم در عکاسی پرتره لازم است ادامه مطلب را بررسی کنید تا بتوانید اطلاعات بیشتری در این حوزه کسب کنید.
نکات قابل توجه در بررسی دلایل استفاده از لنز پرایم در عکاسی پرتره
در بررسی دلایل استفاده از لنز پرایم در عکاسی پرتره باید گفت که لنز پرایم در اصل یک لنز ثابت بوده و فاصله کانونی آن ثابت است و از بزرگنمایی تصویر شما جلوگیری می کند. این امر مزایا و معایب خاص خود را دارد، به خصوص در مقایسه با لنزهای زوم. مردم لنزهای پرایم را به لنزهای زوم ترجیح داده و انتخاب می کنند، زیرا پرایم دارای دیافراگم سریع است. دیافراگم های سریع به شما امکان می دهند بیشترین مقدار نور را وارد کنید و عکاسی در شرایط کم نور را برای شما آسان می کند. هیچ لنز زومی نمی تواند سریعتر از f/2.8 عکاسی کند، زیرا آنها بیشتر برای فاصله کانونی متغیر از قبل طراحی شده اند.
- لنز پرایم برای چه مواردی استفاده می شود؟
بر اساس اطلاعات بالا، می توان فرض کرد که معنی لنز پرایم یک لنز سریع و ثابت است که انعطاف پذیری را کاهش می دهد، اما کار خود را به خوبی انجام می دهد. خوب، این به شما عمق میدان کم میدهد. فاصله بین پیش زمینه، سوژه و پس زمینه شما بسیار باریک تر خواهد بود. اما آیا داشتن آن چیز خوبی نیست؟
جداسازی سوژه شما از محیط پر سر و صدا باعث افزایش وضوح و کیفیت کلی تصاویر شما می شود. سوژه به لنز شما نزدیک تر باشد، محیط اطراف سوژه بهتر و باکیفیت تر می شود و گاهی اوقات بوکه تولید می کند. معمولاً لنزهای پرایم 35، 50 و 85 میلیمتری را خواهید دید. در حقیقت سرعت دیافراگم که هر یک از لنزها دارند با کیفیت ساخت آن پشتیبانی می شود. عکاسان همچنین 105 میلی متر و 24 میلی متر را برای تصاویر کلوزآپ و عکسهای واید به ترتیب اضافه خواهند کرد.
- لنز پرایم – یک لنز ساده با فاصله کانونی ثابت با حداقل عناصر لنز است.
در بررسی دلایل استفاده از لنز پرایم در عکاسی پرتره می توان گفت که آنها اغلب کوچک تر و ساده هستند. از آن جایی که آنها تخصصی هستند، کیفیت، قیمت و وضوح کلی آن ها هم بسیار عالی است.
لنز زوم – یک لنز پیچیده و در عین حال بسیار راحت که طیف وسیعی از فواصل کانونی را پوشش می دهد.
قطعات جابهجا می شوند، روی هم چیده می شوند و طوری طراحی می شوند که برای سطوح مختلف بزرگنمایی هماهنگ عمل کنند. آنها واضح ترین تصاویر را تولید نمی کنند، اما کار خود را به درستی انجام می دهند.
حال قبل از انتخاب یکی از این لنزها، شرایط مختلفی را که توسط عکاسان در نظر گرفته می شود، در نظر می گیریم. ما از گزینه های خلاقانه مختلف آن، عملکرد در نور کم و تاری پس زمینه شروع خواهیم کرد.
- گزینه های خلاق
در بررسی دلایل استفاده از لنز پرایم در عکاسی پرتره عکاسان همیشه گفته اند که لنز پرایم به شما کمک می کند به درستی عکاسی کنید، زیرا می توانید (با پاهایتان) حرکت کنید. آنها اغلب از این عبارت برای آزار و اذیت کاربران استفاده می کنند که فقط در جای خود ثابت می شوند. در حالی که درست است که محدودیت های لنز پرایم کاربر آن را مجبور میکند به دنبال زوایای بهتر و با کیفیت تر باشد. اما باید اعتراف کنیم که حقیقتی در آن وجود دارد این است که کاربران زوم عموماً عکس هایی با «جریان اصلی» می گیرند. از طرف دیگر، کاربران دیگر باید زوایای جالبی را جستجو کنند تا عکسی عالی ایجاد کنند.
- عملکرد در نور کم
در مقایسه با لنز زوم، دیافراگم پرایم ها تضمینی نیست. نکته مهم این است که لنزهای زوم که دارای دیافراگم بزرگتر هستند به طور قابل توجهی بزرگتر و گرانتر هستند.
Primes همیشه گزینه مناسبی است، زیرا دیافراگم بزرگتری را ارائه می دهد و به کاربران خود کمک می کند تا حداکثر نور را جذب کنند. ممکن است فکر کنید که می توانید روشنایی را با استفاده از ISO افزایش دهید.
مزایای استفاده از لنز پرایم در عکاسی پرتره
گاهی اوقات، شما نیاز به لنز زوم دارید، اما در اینجا 5 دلیل وجود دارد که ممکن است ترجیح دهید از لنز پرایم سریع استفاده کنید:
- کیفیت تصویر
در بررسی دلایل استفاده از لنز پرایم در عکاسی پرتره می توان گفت که پرایم های سریع کیفیت تصویر برتری نسبت به لنزهای زوم قابل مقایسه دارند. در واقع، از نظر کیفیت تصویر، یک لنز 50 میلی متری ارزان تر از زوم با قیمت بالاتر است. لنزهای پرایم سریع، کیفیت تصویر فوقالعادهای را ارائه می کنند زیرا پیچیدگی زوم را ندارند. به عبارت دیگر، یک پرایم سریع را می توان طوری طراحی کرد که فاصله کانونی آن عالی باشد. از سوی دیگر، یک لنز زوم 24 تا 70 میلی متری باید در کل محدوده خود به اندازه کافی خوب باشد.
- دیافراگم بزرگتر
پرایم های سریع 50 میلی متری دارای دیافراگم های بزرگ F1.8 هستند که 8 برابر بیشتر از دیافراگم F5.6 در بسیاری از لنزهای کیت نور عبور می کند. در نتیجه، می توانید از سرعت شاترهای سریع تر برای جلوگیری از تاری ناشی از لرزش دوربین و در عین حال اجتناب از موارد تخریبکننده دیگر استفاده کنید. اما ممکن است این سوال ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد که ISO چیست؟
در حقیقت یک بخش اصلی در عکاسی است که موجب روشنایی یا تاری تصویر شما می شود. می توانید لنزهای زوم با دیافراگم بزرگ تهیه کنید. برای مثال، زوم های درجه یک مانند Nikon AF-S 24-70mm دارای دیافراگم بزرگ F2.8 هستند. با این حال این نوع لنزها بزرگ و سنگین هستند و قیمت بالایی دارند. اما اگر می توانید با فاصله کانونی ثابت زندگی کنید، می توانید یک لنز پرایم 50 میلیمتری ارزان قیمت و فشرده با دیافراگم حتی بزرگ تر را بخرید.
- اندازه
در بررسی دلایل استفاده از لنز پرایم در عکاسی پرتره می توان گفت که پرایم های سریع بسیار کوچکتر از لنزهای زوم مقایسه ای هستند. اگر متوجه شدید که از زوم در فواصل کانونی یکسان استفاده کنید، ممکن است بتوانید با استفاده از لنزهای پرایم آن را بررسی کنید.
- تاری پس زمینه
از آنجایی که اعداد بزرگ دارای دیافراگم های بزرگ هستند، بهتر می توانند آن پس زمینه ها را محو کنند. اگر همچنان با لنز کیت خود تصاویر پرتره میگیرید، سعی کنید به پسزمینه ارزان 35 یا 50 میلیمتری F1.8 Prime بروید.
- قیمت
حتی یک پرایم سریع 50 میلی متری ارزان، کیفیت تصویر عالی و تاری پس زمینه را ارائه می کند. متأسفانه، برای دریافت یک لنز زوم باید هزینه بالایی را پرداخت کنید.
کاربرد استفاده از لنز پرایم در عکاسی پرتره
اعداد بزرگ معمولاً در موقعیت هایی استفاده می شوند که می توانید فاصله بین خود و سوژه خود را کنترل کنید. به عنوان مثال، لنزهای 35 میلی متری برای عکاسی خیابانی مفید هستند در حالی که بسیاری از ما دوست داریم از لنز 50 میلی متری به عنوان لنز روزمره استفاده کنیم. از سوی دیگر، اعداد 85 میلیمتری با محو کردن پسزمینه، فوقالعاده برای عکاسی پرتره ایدهآل هستند، در حالی که عکاس های نورگیر مانند یک زاویه باز ایجاد کرده و برای لنز F2 14 میلیمتری، ایدهآل هستند.
البته می توانید از زوم هم استفاده کنید. اما اگر میدانید چه چیزی دوست دارید بهتر است عکس بگیرید. سعی کنید فاصله خود را تعیین کنید، یک پرایم سریع ممکن است نتایج بهتری را با هزینه کمتر به شما بدهد.
- لنزهای پرایم سریع برای مبتدیان
در بررسی دلایل استفاده از لنز پرایم در عکاسی پرتره می توان گفت که از بسیاری جهات، لنز پرایم برای مبتدیان بهینه است.
نتیجه گیری
درمجموع نکته بسیار مفید دیگر برای گرفتن عکس های پرتره خیره کننده این است که روی چشمان سوژه خود فوکوس کنید. بسیاری از افراد معمولاً یک نقطه فوکوس را انتخاب می کنند که در بالای کادر باشد، یا سمت چپ یا راست. بسیار مراقب باشید و زمانی که روی چشمان سوژه خود تمرکز می کنید این کار را درست انجام دهید.
بسیار رایج است که عکاسان به طور تصادفی بر روی ابروهای سوژه به جای چشمان او تمرکز می کنند. نقطه ضعف اصلی که عکاسان هنگام عکاسی پرتره با لنزهای پرایم با آن مواجه می شوند، عدم انعطاف پذیری است زیرا نمی توانید با دوربین خود حرکت کنید. به منظور آشنایی بیشتر با این نوع لنز بهتر است از کارشناسان و متخصصان مربوطه کمک بخواهید که در اینجا خانم بهاره صالح نیا استاد آموزش عکاسی با ارائه پکیج مستر کلاس عکاسی با دوربین و پکیج مستر کلاس عکاسی با موبایل به شما مطالب مفیدی را آموزش می دهند. کافیست به سایت ایشان مراجعه کرده و با خرید پکیج های موثر و عالی ایشان در این حوزه آموزش ببینید و کسب درآمد کنید. سعی کنید آگاهی خود را در این حوزه افزایش دهید تا در حین عکاسی بهترین و باکیفیت ترین عکس های خود را بگیرید.
یکی از موفق ترین و محبوب ترین چهره های اینستاگرام و صاحب بزرگترین صفحه آموزش عکاسی با بیش از سه میلیون فالوور در اینستاگرام.