تفاوت زوم دیجیتال در زوم اپتیکال چیست؟
زوم اپتیکال و زوم دیجیتال چیست؟ زوم کردن و نزدیک شدن به اکشن همیشه یک روش محبوب برای ثبت یک صحنه بوده است. چه یک حیوان در طبیعت باشد و چه صورت کودک در یک جشن تولد، نزدیک شدن می تواند عکس جالب تری را ایجاد کند. با دوربین های دیجیتال، دو نوع مختلف زوم وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید: زوم اپتیکال و زوم دیجیتال. در اینجا به منظور آشنایی بیشتر با تفاوت زوم دیجیتال در زوم اپتیکال لازم است ادامه مطلب را بررسی کنید.
زوم اپتیکال و زوم دیجیتال
آشنایی با تفاوت زوم دیجیتال در زوم اپتیکال
در بررسی تفاوت زوم دیجیتال در زوم اپتیکال باید گفت که زوم اپتیکال نوعی لنز زوم است که از یک سری لنز برای بزرگنمایی تصویر استفاده می کند. این نوع زوم اغلب در دوربین های فیلم برداری یافت می شود و مزایای زیادی نسبت به زوم دیجیتال دارد. یکی از بزرگترین مزایای زوم اپتیکال این است که مانند زوم دیجیتال، تصویر را پیکسلی یا تار نمی کند. علاوه بر این، زوم اپتیکال به شما امکان می دهد بدون از دست دادن جزئیات، دید نزدیک تری از اجسام دور داشته باشید. در نتیجه، این نوع زوم ترجیحی برای بسیاری از عکاسان و فیلمبرداران است.
- زوم دیجیتال
زوم دیجیتال فرآیندی است که برای بزرگنمایی تصویر با افزایش اندازه پیکسل ها استفاده می شود. این نوع زوم اغلب به جای زوم اپتیکال استفاده می شود که از یک لنز فیزیکی برای بزرگنمایی تصویر استفاده می کند. یکی از مزایای زوم دیجیتال این است که می توان آن را بدون کاهش کیفیت تصویر انجام داد. با این حال، زوم دیجیتال معایبی نیز دارد. اول، می تواند منجر به از دست دادن وضوح و جزئیات شود. دوم، می تواند تصویر مصنوعی ایجاد کند که در تصویر اصلی وجود ندارد. در نتیجه، زوم دیجیتال باید با دقت مورد استفاده قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که تصویر نهایی با بالاترین کیفیت ممکن است.
آشنایی با تفاوت زوم دیجیتال در زوم اپتیکال
- تفاوت بین زوم اپتیکال و زوم دیجیتال
در بررسی تفاوت زوم دیجیتال در زوم اپتیکال می دانید که زوم یک ویژگی مهم در هر دوربینی است که به شما امکان می دهد بدون حرکت فیزیکی به سوژه خود نزدیک شوید. دو نوع زوم وجود دارد: اپتیکال و دیجیتال. زوم اپتیکال از لنز دوربین برای بزرگنمایی تصویر استفاده می کند، در حالی که زوم دیجیتال تصویر را برش داده و پیکسل ها را بزرگ می کند. در نتیجه زوم اپتیکال تصویری با کیفیت بالاتر از زوم دیجیتال تولید می کند. با این حال، زوم دیجیتال اغلب راحت تر است، زیرا می توان آن را با فشار یک دکمه روشن یا خاموش کرد، در حالی که زوم اپتیکال به شما نیاز دارد که لنز را به صورت فیزیکی حرکت دهید.
نکات قابل توجه در بررسی تفاوت زوم دیجیتال در زوم اپتیکال
زوم اپتیکال برای دستیابی به زوم به ساختار لنز اپتیکال متکی است، یعنی لنز دوربین به سمت بزرگنمایی صحنه برای عکاسی حرکت می کند و وضوح و کیفیت تصویر تغییر نمی کند. هر چه ضریب بزرگنمایی اپتیکال بیشتر باشد، اشیاء دورتر را می توان ثبت کرد. زوم دیجیتال از پردازنده موجود در دوربین دیجیتال برای افزایش مساحت هر پیکسل در تصویر برای دستیابی به هدف بزرگنمایی استفاده می کند.
- زوم اپتیکال در مقابل زوم دیجیتال
در بررسی تفاوت زوم دیجیتال در زوم اپتیکال می دانید که زوم اپتیکال با تغییر در موقعیت لنز، جسم و فوکوس ایجاد می شود. هنگامی که سطح تصویربرداری در جهت افقی حرکت می کند، زاویه دید و فاصله کانونی تغییر می کند و صحنه دورتر واضح تر می شود.
بدیهی است که برای تغییر زاویه دید باید دو راه وجود داشته باشد. یکی تغییر فاصله کانونی لنز است که از نظر عکاسی، این زوم اپتیکال است. فاصله کانونی لنز با تغییر موقعیت نسبی هر لنز در لنز زوم تغییر می کند. دیگری زوم دیجیتال است. زوم دیجیتال در واقع یک بزرگنمایی الکترونیکی صفحه نمایش است که از درونیابی برای بزرگنمایی بخشی از پیکسل های سنسور تصویر اصلی CCD استفاده می کند. از طریق زوم دیجیتال، صحنه عکس برداری بزرگتر می شود، اما کیفیت تصویر به ناچار از بین می رود. در واقع، زوم دیجیتال فاصله کانونی لنز را تغییر نمی دهد، بلکه تنها با تغییر زاویه چهره، زاویه دید را تغییر می دهد که اثری «معادل» با فاصله کانونی لنز ایجاد می کند.
وضوح و کیفیت تصویر با زوم
بنابراین، می بینیم که برخی از دوربین های دیجیتال با لنزهای بلندتر فضای بیشتری برای حرکت لنزهای داخلی و گیرنده های نور دارند، بنابراین ضریب زوم نیز بیشتر است. می بینیم که برخی از دوربین های دیجیتال بسیار نازک موجود در بازار عموماً عملکرد زوم اپتیکال ندارند، زیرا حرکت دستگاه حساس به نور در داخل بدنه مجاز نیست، در حالی که دوربین های دیجیتال “لنز طولانی” مانند Sony F828 و Fuji S7000 دارای عملکرد زوم اپتیکال هستند.
در بررسی تفاوت زوم دیجیتال در زوم اپتیکال چیزی که اهمیت دارد این است که فاکتور زوم اپتیکال دوربین های دیجیتال امروزی بیشتر بین 2x تا 5x است که می تواند اجسام را در فاصله 10 متری به 5-3 متر نزدیک کند. دوربین های دیجیتالی نیز وجود دارند که دارای جلوه زوم اپتیکال 10 برابری هستند. زوم اپتیکال یک دوربین فیلمبرداری خانگی بین 10 تا 22 برابر است که می تواند اشیا را تا فاصله 70 متری به وضوح ثبت کند. استفاده از اکستندر می تواند زوم اپتیکال دوربین فیلمبرداری را افزایش دهد. اگر زوم اپتیکال کافی نیست، میتوانیم یک اکستندر در جلوی لنز اضافه کنیم.
بررسی عملکرد زوم دیجیتال در زوم اپتیکال
در بررسی عملکرد زوم دیجیتال در زوم اپتیکال می دانید که اصل تصویربرداری دوربین این است که نور روی سوژه از لنز عبور کرده و بر روی عنصر حساس به نور پشتی پخش می شود. نقطه ای که نور در آن همگرا می شود، نقطه کانونی نامیده می شود. فاصله کانونی تا صفحه پشت تصویر را فاصله کانونی می گویند. می توانیم درک کنیم که زوم اپتیکال فقط فاصله انتقال نور را تغییر می دهد، خود نور تغییر نمی کند. از آنجایی که نور تغییر نکرده است، تصویر ارائه شده پس از تغییر فاصله کانونی ثابت می ماند. بنابراین بزرگترین ویژگی زوم اپتیکال این است که پیکسل های تصویر پس از بزرگنمایی تغییر نمی کند، یعنی عکس تحت تأثیر قرار نمی گیرد.
فاصله کانونی زوم اپتیکال دوربین دیجیتال که معمولاً با آن تماس می گیریم در واقع طول فاصله کانونی در تصویر است. به عنوان مثال، لنز زوم اپتیکال 3 برابری Canon A95 دارای فاصله کانونی 7.8-23.4 میلی متر است که به محدوده ای اطلاق می شود که فاصله کانونی در آن قابل تغییر است که در واقع محدوده ای است که می توان سوژه را در آن بزرگ کرد.
- زوم دیجیتال
در بررسی تفاوت زوم دیجیتال در زوم اپتیکال باید بدانید که زوم دیجیتال یک تغییر در جهت عمودی دستگاه حساس به نور است که به افراد جلوه زوم می دهد. هرچه ناحیه مشخص شده در دستگاه حساس به نور کوچکتر باشد، از نظر بصری به کاربر این امکان را می دهد که تنها بخشی از صحنه را ببیند. زوم دیجیتال در واقع نوعی بزرگ نمایی الکترونیکی تصویر است که بخشی از پیکسل های سنسور تصویر اصلی را بزرگ می کند. از طریق زوم دیجیتال، صحنه عکسبرداری بزرگ می شود، اما وضوح آن کاهش می یابد.
هیچ بخش متحرک یا جمع شدنی در زوم دیجیتال وجود ندارد. این نوع زوم، از پردازنده در دوربین دیجیتال استفاده می کند و فقط روی چیزی که می تواند مشاهده کند زوم می کند که در واقع زوم الکترونیکی تصویر است. به عبارت دیگر، بخشی از پیکسل های حسگر تصویر اصلی CCD با پردازش “درون یابی” بزرگ می شوند، تا به هدف توسعه دست یابد. این روش مانند استفاده از نرم افزار پردازش تصویر برای افزایش مساحت تصویر است، اما این برنامه در یک دوربین دیجیتال انجام می شود.
تفاوت تصویربرداری بین زوم اپتیکال و زوم دیجیتال
در بررسی تفاوت زوم دیجیتال در زوم اپتیکال اگرچه صحنه عکس برداری بزرگتر می شود، اما وضوح آن تا حدی کاهش می یابد. هر چه ضریب زوم بیشتر باشد، وضوح کمتری دارد. زوم دیجیتال به طور کلی حدود 3 برابر است و زوم دیجیتال دوربین 44 بار تا 600 برابر است. در هنگام استفاده از زوم دیجیتال، درجه پیکسلی جدی تر از زوم اپتیکال است. این به این دلیل است که دوربین از روش های پردازش درون یابی استفاده می کند. هنگام زوم کردن، فقط می تواند شکل عکس را تخمین بزند.
اگرچه الگوریتم ها و فناوری های مورد استفاده هر سازنده گوشی هوشمند متفاوت است، لذا مفاهیم و اصول کلی مشابه هستند. زوم ترکیبی از پیشرفت ها و الگوریتم های نرم افزاری است که برای ترکیب عکس و ایجاد تصویر بهتر استفاده می شود. این اصل تا حدودی شبیه حالت شب و افکت های HDR است، اما تمرکز روی فاصله کانونی به جای نوردهی است. سازندگان گوشی های هوشمند می توانند از حسگرها و فواصل کانونی مختلف تلفن همراه استفاده کنند و از جزئیات ثبت شده توسط چندین دوربین به طور همزمان استفاده کنند.
نتیجه گیری
در بررسی تفاوت زوم دیجیتال در زوم اپتیکال باید بدانید که دوربین های دارای زوم اپتیکال دارای لنزی هستند که حرکت می کند تا جسم را به دوربین نزدیک کند. به همین دلیل است که زوم دیجیتال تار به نظر می رسد. زیرا تصویر از ناحیه کوچکتری از عکس بزرگ می شود. با زوم دیجیتال، شما در حال برش دادن عکسی هستید که قبلاً برش داده شده است، که همیشه به تصاویری با کیفیت پایین تر منجر می شود. در اینجا خانم بهاره صالح نیا با ارائه پکیج مستر کلاس عکاسی با دوربین و پکیج مستر کلاس عکاسی با موبایل به شما مطالب مفیدی را آموزش می دهد. کافیست به سایت ایشان مراجعه کرده و با خرید پکیج های موثر و عالی ایشان در این حوزه آموزش ببینید و کسب درآمد کنید.
یکی از موفق ترین و محبوب ترین چهره های اینستاگرام و صاحب بزرگترین صفحه آموزش عکاسی با بیش از سه میلیون فالوور در اینستاگرام.