ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی چیست؟
ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی از مهم ترین عوامل یک فیلمبرداری بزرگ است. اگر تازه شروع کرده اید، گفتن یک داستان از طریق انتخاب های سینمایی می تواند ترسناک به نظر برسد. خوشبختانه، اگر اصول ترکیب بندی و کادربندی را بدانید، گفتن داستان های بصری عالی به طور قابل توجهی قابل دسترس تر می شود. در ادامه ذکر چند قانون اساسی به بهبود مهارت های فیلمسازی شما کمک می کند! بدون نیاز به دوربین جدید، لنزهای جدید یا تجهیزات گران قیمت. در نتیجه لازم است ادامه مطلب را بررسی کنید.
نکات مهم در ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی
در ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی نکته مهم این است که بر اساس آنچه در داستان شما اتفاق می افتد و شخصیت های شما از نظر احساسی آن را تجربه می کنند، انتخاب های آگاهانه ای برای فیلمبرداری خود داشته باشید.
– چرا قاب بندی و ترکیب بندی مهم هستند
- قانون یک سوم
این قانون اصلی همه ترکیبات است. قانون یک سوم قاب شما را می گیرد و به یک سوم تقسیم می کند که با چهار خط افقی از هم جدا شده اند. شما در حال ایجاد یک شبکه روی لنز خود هستید تا وزن همه چیز را در چشم انداز خود قرار دهید. اگر در حال فیلمبرداری از یکی از بازیگران خود هستید، دیدن “مشغله ترین” قسمت های کادر آسان تر می شود و در عین حال توجه را به میزان حضور پس زمینه شما جلب می کند. بسته به نما، همچنین این امکان را به شما می دهد که درک بهتری از نحوه قرارگیری بازیگران در کادر شما داشته باشید که هم کادر افقی و هم عمودی فیلم شما را تقویت می کند. وقتی شروع به کار می کنید این عامل را دنبال کنید.
- استفاده از خطوط برای هدایت چشم بینندگان
خطوط پیشرو همان خطوط طبیعی در محیط شما مانند نرده ها، ساختمان ها و جاده ها هستند. اگر خطوطی را در پشت یا جلوی سوژه قرار دهید، چشم ها را به سمت سوژه می کشید. به طور مشابه، خطوط پر هرج و مرج می توانند افراد را گیج کنند و می توانند به یک صحنه ناراحتی اضافه کنند. از ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی هر طور که صلاح می دانید استفاده کنید. مطمئناً نمیتوانیم روی همه عناصر یک تصویر به طور همزمان تمرکز کنیم. خطوط پیشرو چشم ما را به سمت نقطه خاصی از کادر هدایت می کنند. برخی از زوایا و جهت های خطوط پیشرو در انجام این کار مؤثرتر از سایرین هستند.
ترکیب بندی سینمایی
- یافتن تعادل
اگر مقدار زیادی کادر در یک طرف قاب داشته باشید و در طرف دیگر مقدار کمتری داشته باشید، ممکن است احساس عدم تعادل داشته باشید. سعی کنید کادر خود را پر کنید و عکس را متعادل کنید. یک لامپ یا درخت یا چیزی اضافه کنید که به بیننده اجازه دهد در حین تماشا احساس آرامش کند. سعی کنید کادر را به درستی پر کنید و هر نمایی که دارید با لحن صحنه و پروژه مطابقت داشته باشد.
- تقارن
در ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی نکته مهم این است که به طور مستقیم با تعادل در ارتباط است، تقارن زمانی است که شما هر دو طرف کادر را مطابقت داده باشید. زاویه خود را طوری تنظیم کنید که تعادل یکسانی در هر دو طرف قاب وجود داشته باشد. باز هم، این می تواند در تغییر احساسات افراد و برجسته کردن موضوعات خاص تغییر کند. هم چنین تقارن می تواند زمینه زیبایی برای فیلم ایجاد کند. مانند یک عکس واید حماسی.
سایر موارد موثر دیگر در ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی
- چگونه به عمق دست یابیم
در شات خود با عمق میدان بازی کنید. عمق به شما این امکان را می دهد که روی موضوع تأکید کنید. برای انجام این کار، می توانید دیافراگم را باز کنید که عمق میدان کم را ارائه می دهد که می تواند سینمایی و سورئال باشد. می توانید حواس پرتی ها را حذف کنید تا مخاطبتان واقعاً بر روی افرادی که قرار است در کادر به آنها نگاه می کنید، تمرکز کنند. در ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی باید بدانید که عمق میدان همه چیز در مورد تمرکز است. بنابراین عمق میدان عمیق به این معنی است که یک منطقه بزرگتر دارای فوکوس است. گاهی اوقات به این روند “تمرکز عمیق” می گویند.
- یافتن یک قاب در یک قاب دیگر
در ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی باید بدانید که از عناصر موجود در محیط خود برای کمک به کادربندی سوژه خود استفاده کنید. سعی کنید از پنجره یا دهانه طبیعی دیگری عکس بگیرید. این موضوع به طور ظریفی موضوع را برجسته می کند و داستان را بیان می کند. وقتی صحبت از کادربندی می شود، روانشناسی واقعی وجود دارد. در فیلمسازی، قاب همه چیز است. این عاملی است که اطلاعات بصری را به مخاطبان شما ارائه میکند، به این معنی که شما به عنوان یک داستاننویس، باید فقط به زیباییشناسی توجه نکنید، بلکه به پیام هایی که تصاویرتان را منتقل می کنند نیز اهمیت دهید.
کادربندی سوژه خود
- تاکید موضوع
به نظر می رسد هر نکته کادربندی سوژه را توصیف می کند. این داستان سرایی اساسی است. ما عناصر برجسته شده را اضافه می کنیم تا مخاطب احساس کند مرتبط است و بخشی از داستان سرایی است. این همچنین افراد را به موضوعات شما مرتبط می کند و آنها را به سفری احساسی می برد.
چگونگی ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی
فیلمبرداری هنر عکاسی و داستان سرایی تصویری در یک فیلم سینمایی یا نمایش تلویزیونی است. فیلمبرداری شامل همه عناصر بصری روی صفحه است، از جمله نور، کادربندی، ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی، حرکت دوربین، زوایای دوربین، انتخاب فیلم، انتخاب لنز، عمق میدان، زوم، فوکوس، رنگ، نوردهی و فیلتراسیون.
- چرا فیلمبرداری برای فیلمسازی مهم است؟
فیلمبرداری ظاهر و حال و هوای کلی روایت تصویری یک فیلم را تنظیم و پشتیبانی می کند. هر عنصر بصری که روی پرده ظاهر میشود، یا همان میزانسن یک فیلم، میتواند به داستان کمک کند و آن را تقویت کند. بنابراین این مسئولیت فیلمبردار است که از منسجم بودن هر عنصر و حمایت از داستان اطمینان حاصل کند. فیلمسازان اغلب تصمیم می گیرند که اکثر بودجه خود را صرف فیلمبرداری باکیفیت کنند تا تضمین کنند که فیلم در پرده بزرگ به نظر می رسد.
یک فیلمبردار که به عنوان مدیر فیلمبرداری نیز شناخته می شود، مسئولیت دوربین و گروه نورپردازی را بر عهده دارد. آنها مسئول ایجاد ظاهر، رنگ، نور و کادربندی تک تک پلان های یک فیلم هستند. کارگردان و فیلمبردار فیلم از نزدیک با هم کار می کنند، زیرا وظیفه اصلی یک فیلمبردار این است که اطمینان حاصل کند که انتخاب های آنها از دیدگاه کلی کارگردان برای فیلم حمایت می کند. فیلمبردار همچنین ممکن است به عنوان اپراتور دوربین در تولیدات کمهزینه عمل کند. فیلمبردارانی که در صنعت فیلم پیشرفت می کنند، می توانند به انجمن فیلمبرداران بپیوندند.
وظایف و مسئولیت های یک فیلمبردار در ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی
فیلمبردار سبک بصری را برای فیلم با توجه به ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی انتخاب می کند. برای مثال، یک فیلمبردار در یک فیلم مستند تعیین میکند که آیا از اجرای مجدد استفاده کند یا به شدت به عکس ها و فیلم های پیدا شده تکیه کند.
تنظیمات دوربین را برای هر عکس ایجاد می کند. یک فیلمبردار تصمیم می گیرد که کدام نوع از دوربین ها، لنزهای دوربین، زوایای دوربین و تکنیک های دوربین به بهترین وجه صحنه را زنده می کنند. علاوه بر این، یک فیلمبردار با ناظر فیلمنامه و در صورت لزوم، مدیر لوکیشن همکاری میکند تا هر صحنه را بررسی کند و موثرترین نقطهنظر برای دوربین را طراحی کند. این به حفظ قصد و مقیاس فیلم کمک می کند.
نور را برای هر صحنه تعیین می کند. یک فیلمبردار از نور برای ایجاد حال و هوای بصری مناسبی که کارگردان آرزوی دستیابی به آن را دارد استفاده می کند. آنها باید بدانند که چگونه عمق، کنتراست و کانتور تصویر را برای حمایت از فضای داستان افزایش دهند.
پتانسیل هر مکان را بررسی می کند. یک فیلمبردار در ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی درک می کند که چه عوامل بصری کارگردان را هیجان زده می کند.
فیلمبرداران باید با در نظر گرفتن زاویه، نور و حرکت دوربین به دقت در مورد هر نما فکر کنند، زیرا تعداد نامحدودی انتخاب وجود دارد. تکنیک ها و اصطلاحات رایج فیلمبرداری عبارتند از:
- نمای نزدیک: نمایی که از نزدیک روی صورت یک شخصیت یا روی یک شی میتابد.
- کلوزآپ افراطی: یک عکس نزدیک با کادری محکم.
- لانگ شات: تصویری که شخصیتی را در ارتباط با محیط اطراف خود نشان می دهد.
- اکستریم لانگ شات: شات بسیار دور از شخصیت که در محیط اطرافشان قابل مشاهده نیستند.
- تثبیت شات: نمائی در ابتدای صحنه
- شات ردیابی: یک عکس متحرک به پهلو
- شات دالی: نمایی که در آن دوربین به سمت یا دور از شخصیتی در مسیر دالی حرکت می کند.
سخن پایانی
در ترکیب بندی یا کمپوزیسین سینمایی می توانید از پکیج مستر کلاسی عکاسی با دوربین و پکیج مستر کلاس عکاسی با موبایل بهاره صالح نیا استفاده کنید. استفاده از این پکیج ها کمک شایانی به شما در بهبود یادگیری این فرایند می کند.
یکی از موفق ترین و محبوب ترین چهره های اینستاگرام و صاحب بزرگترین صفحه آموزش عکاسی با بیش از سه میلیون فالوور در اینستاگرام.