
براکتینگ نوردهی اتوماتیک چیست؟

براکتینگ نوردهی اتوماتیک چیست؟ در عکاسی، براکتینگ نوردهی اتوماتیک راهی است برای جلوگیری از شرط بندی برای اطمینان از دریافت نوردهی صحیح، که مخصوصاً زمانی که کنترل شرایط نور دشوار است، مفید است. همچنین بسیار ساده تر از آن چیزی است که به نظر می رسد. وقتی نوردهی را براکت می گذارید به این معنی است که یک سری فریم از یک صحنه را در تنظیمات نوردهی مختلف می گیرید:
کم نوردهی شده است
به درستی در معرض دید قرار گرفته است
بیش از حد در معرض قرار گرفته است. در اینجا به منظور آشنایی بیشتر لازم است ادامه مطلب را بررسی کنید.
براکتینگ نوردهی
براکت نوردهی برای نورهای پیچیده و سوژه ها
در بررسی براکتینگ نوردهی اتوماتیک باید بدانید که قبل از عکاسی دیجیتال و توانایی بررسی ال سی دی یا هیستوگرام دوربین برای خواندن دقیق نوردهی، براکت نوردهی به طور گسترده در شرایط نوری دشوار استفاده می شده است. اگرچه می توانید نوردهی ها را به صورت دستی براکت کنید، اما مجبور نیستید. براکتینگ نوردهی تنها نوع براکتینگ نیست. برای اطلاع از روش های دیگر استفاده از براکتینگ، خواندن را تا انتها ادامه دهید.
- چرا از براکت نوردهی خودکار استفاده کنیم؟
قرار گرفتن در معرض براکت به صورت دستی زمان می برد، اما اگر از براکتینگ نوردهی خودکار (AEB) استفاده می کنید، با هر بار فشار دادن شاتر فوراً اتفاق می افتد. بنابراین هنگام تغییر تنظیمات دوربین، عکس را از دست نخواهید داد.
- نوردهی براکت برای HDR
برخی از عکاسان نوردهی را به منظور ایجاد یک تصویر HDR براکت میکنند. چه به صورت دستی و چه خودکار، برای صحنه هایی با محدوده دینامیکی بالاتر، جایی که می خواهید جزئیات را هم در سایه ها و هم در نقاط برجسته ثبت کنید. براکتینگ نوردهی اتوماتیک در اینجا برای عکاسی HDR (محدوده دینامیکی بالا) استفاده می شود و در این مثال هر سه نوردهی با استفاده از فتوشاپ یا نرم افزارهای مشابه در یک تصویر در رایانه ترکیب می شوند. آیا می توانید از براکت نوردهی در حالت دستی استفاده کنید؟
براکتینگ نوردهی اتوماتیک
دو روش برای استفاده از براکت نوردهی در حالت دستی وجود دارد:
می توانید با تغییر هر یک از سه تنظیمات نوردهی، سرعت شاتر، دیافراگم یا ISO، در فریم های متوالی، نوردهی را به صورت دستی تغییر دهید. یا می توانید آن را به طور خودکار در هر حالت عکسبرداری انجام دهید. در حالت دستی سرعت شاتر به طور خودکار با هر فریم تغییر می کند. استفاده از براکت نوردهی خودکار سریعتر از انجام دستی آن است، اما فقط در صورتی که از قبل تنظیم شده باشد. اگر ابتدا باید آن را تنظیم کنید و رویدادهایی در مقابل شما در حال رخ دادن هستند، ممکن است عکس را از دست بدهید.
چگونه از براکت نوردهی خودکار استفاده می کنید؟
براکتینگ نوردهی اتوماتیک از یک سازنده دوربین به دیگری و حتی از یک مدل به مدل دیگر از همان سازنده متفاوت است. استفاده از برخی دوربین ها نسبت به سایرین آسان تر است. خبر خوب این است که براکت کردن نوردهی خودکار کل فرآیند را بسیار آسان می کند، بنابراین ارزش این را دارد که بدانید سیستم دوربین شما چگونه کار می کند. برای ما بهترین راه برای فهمیدن چیزی فقط بازی کردن با آن است. اگر ترجیح می دهید دستورالعمل ها را دنبال کنید، دفترچه راهنمای دوربین به شما کمک می کند.
- نحوه تنظیم براکت نوردهی خودکار
دو بخش برای تنظیم براکت نوردهی خودکار وجود دارد. شما باید در مورد موارد زیر تصمیم بگیرید:
تفاوت نوردهی هر فریم
تعداد قاب
در Nikon D810، برای تنظیم براکت نوردهی خودکار:
دکمه BKT را فشار دهید،
سپس تعداد عکس هایی را که می خواهیم بگیریم (یعنی تعداد عکس هایی که باید در پرانتز قرار گیرند) را با چرخاندن کلید فرمان اصلی (آنچه در پشت است) انتخاب کنید.
کلید فرمان فرعی (در جلو) را بچرخانید تا تفاوت مقدار نوردهی هر فریم را انتخاب کنید (یعنی برای تغییر یک توقف کامل یا یک سوم توقف و غیره).
توجه: اگر در حال عکاسی به صورت تک سروو هستید، فقط با یک بار فشار دادن دکمه شاتر نیست. اگر 9 فریم براکت را انتخاب کنید، باید دکمه شاتر را 9 بار فشار دهید تا دوربین شما در محدوده کامل براکتینگ نوردهی اتوماتیک که انتخاب کردهاید بچرخد.
براکت نوردهی خودکار
براکتینگ نوردهی اتوماتیک نیز می تواند فقط در یک جهت انجام شود. همچنین می توانیم دوربین را بهجای یک نقطه نوردهی در دو طرف نوردهی «صحیح»، که روش معمول براکتگذاری نوردهی است، روی نوردهی فقط در یک جهت – یا در بالای یا پایین – تنظیم کنیم. بنابراین اگر براکت نوردهی را روی -2 تنظیم کنیم، این کار را انجام می دهد:
- در نوردهی صحیح عکس بگیرید
گرفتن عکس با استفاده از تنظیمات دستی دوربین در DSLR شما زمانی که در میدان هستید هیجان انگیز است. اما وقتی به خانه می رسید و متوجه می شوید که عکس های شما نوردهی کم یا بیش از حد نوردهی شده اند، چه می کنید؟ نرم افزار رایانه ای می تواند مقداری جبران نوردهی را فراهم کند، اما در ابتدا با دریافت نوردهی صحیح قابل مقایسه نیست. با استفاده از تکنیک عکاسی به نام براکتینگ می توانید از مشکلات نوردهی جلوگیری کنید.
همه چیز در رابطه با براکتینگ نوردهی اتوماتیک
Bracketing تکنیکی است که در آن یک عکاس با استفاده از تنظیمات مختلف دوربین از یک تصویر عکس می گیرد. این به عکاس امکان میدهد تا چندین تنوع از یک تصویر را انتخاب کند یا ترکیب کند تا مطمئن شود که عکس عالی میگیرد. رایج ترین نوع براکتینگ، براکتینگ نوردهی است، که در آن یک عکس با حداقل سه نوردهی متفاوت گرفته می شود.
- پنج نوع اصلی براکتینگ نوردهی اتوماتیک در عکاسی وجود دارد:
1. براکت کردن عمق میدان: این نوع براکت گذاری عکس های متعددی را در جایی که اشیاء مختلف در فوکوس و خارج از فوکوس هستند ایجاد می کند.
2. براکت گذاری فوکوس: زمانی که عمق میدان محدود است، می توانید با تنظیم دستی فوکوس لنز خود از براکت فوکوس استفاده کنید تا چندین عکس با کانون های مختلف ثبت کنید. بعداً می توانید این تصاویر را در یک تصویر واحد ترکیب کنید، جایی که به نظر می رسد همه چیز به طور جادویی در تمرکز است. این تکنیک “انباشته کردن تمرکز” نامیده می شود.
3. براکتینگ فلاش: برخی از عکاسی ها بدون توجه به هر چیزی نیاز به فلاش دارند. اما در عکاسی در فضای باز (مانند عکاسی منظره یا پرتره در فضای باز)، میتوانید از فلاش برای نورپردازی مناطق مختلف تصویر خود استفاده کنید و سپس عکسها را با هم مقایسه کنید.
4. براکت کردن تعادل رنگ سفید: اگرچه به ندرت در دوربین های دیجیتال امروزی استفاده می شود، اما این تکنیک شامل تنظیم تعادل رنگ سفید DSLR برای انواع پالت های رنگی است.
5. براکت گذاری نوردهی: نوردهی های براکتی تنوع در دیافراگم، سرعت شاتر یا ISO را ارائه می دهند، بنابراین به عکاس گزینه های بیشتری نسبت به یک نوردهی پس از تولید می دهد. عکاسی HDR امروزی برای ایجاد خودکار صحنه هایی با کنتراست بالا با استفاده از فناوری دیجیتال به براکت نوردهی خودکار متکی است. تصاویر HDR می توانند دستکاری شده به نظر برسند، بنابراین برخی از عکاسان از آنها دوری می کنند، اما این فناوری روشی قابل اعتماد برای دریافت یک تصویر قابل استفاده با یک بار فشار دادن دکمه شاتر دوربین شما است.
استفاده از براکت نوردهی
نحوه استفاده از براکت نوردهی در عکاسی
در بررسی براکتینگ نوردهی اتوماتیک باید بدانید که گرفتن عکس های پرانتزی به عنوان بخشی از روال معمول عکاسی شما آسان است. اصل اصلی تغییر میزان نوری است که به سنسور دوربین شما می رسد، که به نوبه خود سطوح تغییر یافته ای از نوردهی را فراهم می کند. اگر میخواهید براکتینگ نوردهی را امتحان کنید، چند گزینه دارید:
سرعت شاتر دوربین خود را به صورت دستی تغییر دهید: این بدان معناست که هنگام آزمایش سرعت های شاتر مختلف، دیافراگم و ISO دوربین خود را ثابت نگه دارید. (سرعت شاتر بیشتر نور بیشتری وارد می کند.) این رایج ترین راه برای ایجاد براکت نوردهی است.
دیافراگم دوربین خود را به صورت دستی تغییر دهید: در این نسخه از براکتینگ نوردهی، سرعت شاتر و ISO خود را ثابت نگه می دارید اما دیافراگم خود را تغییر می دهید. این باعث ایجاد تنوع در عمق میدان تصاویر شما می شود.
ISO دوربین خود را به صورت دستی تغییر دهید: به طور خلاصه، هر چه ISO دوربین شما بالاتر باشد، تصویر شما روشن تر خواهد بود. نقطه ضعف ISO بالا این است که می تواند یک جلوه دانه دانه ایجاد کند (در اصطلاح عکاسی دیجیتال “نویز” نامیده می شود)، بنابراین اکثر عکاسان حرفه ای تمام تلاش خود را می کنند تا ISO خود را تا حد ممکن پایین نگه دارند بدون اینکه عکس های بیش از حد تیره ایجاد کنند.
استفاده از براکت نوردهی خودکار: در بازار امروزی، بسیاری از دوربین های DSLR برتر، براکت نوردهی خودکار را به عنوان یک تنظیم ارائه می دهند. در واقع، بسیاری از گوشی های هوشمند این عملکرد را اغلب به عنوان بخشی از حالت HDR ارائه می دهند. در حالت براکتینگ خودکار، دوربین همیشه سه سطح نوردهی را برای یک عکس فراهم می کند. براکتینگ خودکار به عکاسان پرتره، عکاسان منظره، و عکاسان انتزاعی امکان می دهد همه بر روی ثبت یک تصویر واحد بدون صرف زمان ارزشمند برای تغییر تنظیمات در حالت دستی دوربین خود تمرکز کنند.
تنظیم اولویت سرعت شاتر: این نسخه از براکتینگ نوردهی خودکار سرعت شاتر را ثابت نگه می دارد (شما می توانید سرعت را انتخاب کنید) و به طور خودکار دیافراگم را برای ایجاد تصاویر با نوردهی های مختلف تنظیم می کند.
تنظیم اولویت دیافراگم: این نوع براکت نوردهی خودکار دیافراگم را روی تنظیماتی که شما انتخاب می کنید ثابت نگه می دارد و به طور خودکار سرعت شاتر را برای ایجاد طیف وسیعی از عکس های نوردهی کوتاه و بلند تنظیم می کند.
سخن پایانی
در مجموع برای آشنایی بیشتر با آموزش های مرتبط در این حوزه می توانید از پکیج مستر کلاس عکاسی با دوربین و پکیج مستر کلاس عکاسی با موبایل خانم بهاره صالح نیا استفاده کنید. کافیست به سایت ایشان مراجعه کنید.

یکی از موفق ترین و محبوب ترین چهره های اینستاگرام و صاحب بزرگترین صفحه آموزش عکاسی با بیش از سه میلیون فالوور در اینستاگرام.